Не се управлява лесно в този див популизъм, обхванал и

...
Не се управлява лесно в този див популизъм, обхванал и
Коментари Харесай

Не се управлява лесно в див популизъм, оплака се Борисов

Не се ръководи елементарно в този див популизъм, обхванал и България и света. Под това мото мина цялото изявление на премиера Бойко Борисов, който откри в Пловдив Пловдивски стопански конгрес, който се организира през днешния ден и на следващия ден. Подчерта, че форумът в Пловдив е естествено продължение на Делфийския стопански конгрес, който се организира през март в Гърция и уточни, че Делфи е място на оракули. Припомни едно от предходните имена на Пловдив - Филипополис и се пошегува, че в случай че сме били като македонците сме щели да кажем, че ние, а не Гърция има нещо общо с това.

Похвали пред всички Джордж Кремлис, началник на отдела за кохезионна политика и екооценки в Главна дирекция " Околна среда " към Европейската комисия, който работел доста за България и предложи да му се издигне монумент, откакто престане да работи това.

В към 25-минутна тирада министър председателят изреди всички заслуги на ГЕРб за ръководството на страната - инфраструктурните планове, увеличените доходи в бюджета, позитивните оценки от страна на рейтинговите организации, почналото въвеждане на електронни услуги в администрацията и т н. За последното уточни, че е довело до отлив на фрагменти в КАТ и Агенция " Митници ".

Отговори косвено и на Българска социалистическа партия оп импортирания от партията избор на съмнение към държавното управление. Чакай бе, не ви ли е необичайно – пристигна ли Българска социалистическа партия на власт всички фондове стопират, всякога, и споделят, че е поради работата на ГЕРБ, само че като пристигна ГЕРБ на власт си вървят всички фондове. Призова членовете на Българска социалистическа партия да кажат " едно благодаря " и попита риторично с кое ГЕРБ е нездравословна като " сме докарали повече пари, че сме отсекли единствени в Европа мигрантската вълна ".

Похвали и българската външна политика като цитира изявление на " българския Конфуций " - политолога Иван Кръстев за това, че България не показала нарцисизъм и сложила на напред във времето, въпроси, отнасящи се до ползите на целия район.

Изказа учудване, че глобите в интернационален проект са стигнали до такава степен, че компанията " Найк " отказала обувки на футболистите на Иран. Бива, бива наказания, само че това към този момент надминава обикновените граници. Светът се вкарва в обстановка, от която единствено доста мъдри политици може да го изведат, заключи Борисов в речта си, публикувана като видео от държавната пресслужба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР