Не се управлява лесно в този див популизъм, който обхвана

...
Не се управлява лесно в този див популизъм, който обхвана
Коментари Харесай

Борисов се пита с кое са били по-добри БСП

" Не се ръководи елементарно в този див популизъм, който обхвана и света, пък и България ", сподели Борисов пред Първия стопански конгрес в Пловдив.

Той регистрира кои сфери са получили в допълнение финансиране от бюджета и запита по адрес на опозицията: " С кое сме нездравословни? С кое са били по-добри? "

 Българска социалистическа партия внесе втория избор на съмнение
Българска социалистическа партия внесе втория избор на съмнение

Той е за сферата на сигурността и Министерство на вътрешните работи

" 10% плосък налог, 20% Данък добавена стойност. Това ще остане до момента в който сме на власт. 6% безработица - вие знаете в коя сфера са основно , неналичието на работни места. Има част от популацията, на която не им се работи. Търсят се и водачи, сервитьори - освен квалифицирани хора. 25% външен дълг - в тройката на Европа, съвсем колкото Люксембург. Мисля, че и в това отношение България е за образец и то при постоянен фискален запас, бюджетен остатък ", сподели Борисов.

Умишлено изискуем бюджетен остатък, с цел да можем да смъкваме дълга . До края на годината ще го създадем 24-25% най-много, което дава съответните вероятности за влизане в чакалнята на еврозоната, разясни министър председателят.

 Борисов бил персонален поръчител за съглашението с Турция
Борисов бил персонален поръчител за съглашението с Турция

Тя мигрантската вълна мина и отнесе цели страни, политически системи, партии...

Премиерът се базира на високия рейтинг за страната ни , даден от международните кредитни организации и постоянна вероятност. Не ви ли е необичайно - пристигна ли Българска социалистическа партия на власт, фондовете стопират . За разлика от други страни в европейския бюджет България и Гърция имат повече пари от предходния програмен интервал, сподели той.

За 3-те месеца служебно държавно управление - 120 млн. лв. по-малко в бюджета доходи от двете организации (Митниците и Национална агенция за приходите - б.р.). Сега ги наваксваме, изясни Борисов.

Ако би трябвало да мерим политиците, то е с това - какъв брой Брутният вътрешен продукт могат да провеждат на глава от своите страни и какъв брой по-късно се преразпределя на глава от популацията . Икономиката и в България се промени, сподели Борисов и даде образец, че износът ни е с над 5,7-6% повече и то в новаторските технологии, машиностроене . " Не единствено в областта на услугите, а и в IT технологиите и в действителното произвеждане - цех със цех. Като карате от " Цариградско шосе " и влизате в Пловдив - Автомагистрала " Тракия " отесня . Хиляди работни места, за които не ни стигат служащи ", сподели Борисов.

По думите му, 30% са вакантните места в КАТ - откогато са въведени камерите и таблетите, няма искащи да станат катаджии . 20% са вакантните места за митничари. 30% е недокомплектът за военнослужещи. Така че битката с корупцията... не довърши думите си Борисов.

 Турски поток завива към България Обновена
Турски поток завива към България

Обявиха Борисов и Путин

Относно опцията за диверсификация на газовите доставки Борисов изясни, че другата седмица ще бъде пуснат интерконектора с Турция. За интерконектора с Гърция в този момент се организират търговете за тръбите. Потвърждавайте, с цел да могат да слушат публицистите, прикани участниците във форума министър председателят Бойко Борисов .

Имаме сделка 1 милиарда кубика азерски газ . Нашите обичани енергийни публицисти непретенциозно не попитаха по какъв начин ще се пренесат 1-2 милиарда кубика - в джобове, в чанти ... През това време ние се стегнахме, направихме си газопроводите, ще забележим изборите в Турция, ще има ново управление и ще си прекарваме газта. Вече имаме автомагистрала да си я прекараме до Пловдив , сподели Борисов.

 Ние докарахме азерския газ в България, хвали се Борисов
Ние докарахме азерския газ в България, хвали се Борисов

Йълдъръм: България е стратегически сътрудник за Турция

По думите му - Български, Южен поток - това няма значение. Има значение по какъв начин ще го прекараш . Ще се научат и другите да не приказват празни приказки, сподели министър председателят.

Какво вършим по инфраструктурата - това директно касае и Гърция. Това, което нашият мъдрец - българският Конфуций сподели: " България не беше лакомец. Сложихме тематика (на европредседателството ни - б.р.), която еднообразно е значима и за Гърция, и за Румъния и за страните от Западните Балкани.

И с хибридното еврофинансиране на трите огромни банки - Световната банка, ЕВропейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) и Европейската капиталова банка (ЕИБ) - пробвайте да си визиите, в случай че от Пловдив тръгнеш по Струма се стига до пристанището Солун за часове . Представете си Коридор №8: София - Скопие - Тирана - роро терминалите за Италия. Ако карате по Коридор №10: Истанбул - Пловдив - София - Белград - нагоре - Любляна, Виена или вдясно за Будапеща, Братислава. - жп линия, автомагистрала, цифрова инфраструктура, изброи Борисов.

Какво бизнесът повече би желал , запита реторично министър председателят. Прекрасни места за вложители, за цехове - да се развиват, да се уголемяват производства, туризъм, естествени запаси и надлежно - енергийната сфера. Преносът на ток, на газ и другите планове, които имаме.

Борисов анонсира идната среща на 4 юли в Солун - Румъния, Сърбия, Гърция и България , с цел да приемем от 5 юли форматът 16 плюс 1 с китайския министър председател в София да сложим плана за пристанищата и свързаността им с жп линии - Солун, Кавала, Александруполис, Бургас, Варна, Букурещ посредством Дунавската тактика. Представете си го бизнеса какво е. Много старания влагаме, доста неща вършим, съобщи министър председателят.

Винаги са казвали, че Балканите са барутен погреб. Този път е малко по-различно . Да ни се чуди човек, само че България и Македония демонстрираха воля, Гърция и Македония демонстрираха воля, Хашим Тачи (президент на Косово - б.р.) и Вучич (президент на Сърбия - б.р.) си стискаха ръцете в София и все по-напред вървят във време, в което глобите и митата се умножават, стана ясно от думите на Борисов.

За глобите българският министър председател даде образец с иранския футболен тим, на които световноизвестна американска компания не е предоставила спортни обувки за Световното футболно състезание в Москва. " Бива, бива наказания, само че това към този момент надминава обикновените граници. Светът се вкарва в обстановка, в която единствено доста мъдри политици могат да го изведат " , сподели Борисов и даде образец за дружбата сред Бавария и Австрия, с смяната на Конституцията в Унгария, твърдата позиция на Италия по доста европейски въпроси, които до скоро се считаха за даденост.

В началото на речта си министър председателят даде образец с Делфийския конгрес, където се събирали воюващите пълководците да обсъдят делата. Той поздрави министър председателите на Гърция и на Македония Алексис Ципрас и Зоран Заев за постигнатото съглашение за името на Р Македония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР