Не се учудвам от това решение на правителството. Беше ясно

...
Не се учудвам от това решение на правителството. Беше ясно
Коментари Харесай

Унизително е, че правителството не може да излъчи единна кандидатура за еврокомисар

Не се удивлявам от това решение на държавното управление. Беше ясно още от началото, че откакто госпожа Габриел се върна от Брюксел без да каже какъв е ресора, който госпожа Урсула фон дер Лайен предлага за България, и след доста острите връзки вътре в държавното управление, и невъзможността да се излъчи единна кандидатура, днешното решение беше безусловно разумно.

Това сподели пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова в Националния историко-археологически резерват „ Велики Преслав “, във връзка оповестеното от премиера Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, че Даниел Лорер и Илиана Иванова са кандидатурите за еврокомисар от България.  

„ За мен обаче е унизително, че българското държавно управление не може да излъчи единна кандидатура за български еврокомисар. В моята дългогодишна процедура като представител в Европейския парламент на България, аз подобен казус виждам за първи път. Смятам, че това не работи добре за облика на страната ни на открито. В момента госпожа фон дер Лайен е сложена в обстановка, в роля, да бъде съдия на кавгите на българското държавно управление “, разяснява Йотова. 

Край Кръглата черква в Националния историко-археологически резерват „ Велики Преслав “ вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в гала по награждаване на участниците в

Шестия Международен културен конгрес „ Велики Преслав – история на цялостен един народ “, който се състоя под неин патронаж. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР