Не се стремим към властта по много причини. Системите не

...
Не се стремим към властта по много причини. Системите не
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ГЕРБ направиха положителни неща, но те се удавиха в скандалите и некопетентността

Не се стремим към властта по доста аргументи. Системите не действат добре, нищо че има положителни стопански индикатори. Те се дължат на взимането около Европа. Парите, които се изливат в тези системи, са като каца без дъно. Движение за права и свободи по тази причина не се стреми към власт, само че се стремим към това, всички да схванат, че има проблем. Последните 10 години имаме рецесия. България върви без посока в тъмното, сподели заместник-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев в предаването "Беновска пита " по Канал 3.

Началото на този век до края на 2007 година, българското обществото имаше две ясни цели - по какъв начин да скъса с предишното и по какъв начин да се свърже с НАТО и Европейския съюз. Когато ги имаше, който и да дойдеше на власт, вървеше в една посока със своите стратегии, в този момент не е по този начин. Ние желаеме страната бъде насочена в една посока, съобщи Цонев.

Движение за права и свободи има една доста значима традиция - ние в никакъв случай не разясняваме дейностите на институциите, изключително президентската, тъй като тя би трябвало да сплотява нацията. Това, че един президент има позиция по някои въпроси, не го прави част от политическите придвижвания. Движение за права и свободи управлява патриотите, тъй като са във властта, както и Министерски съвет, уточни той.

Казахме още при стъпването на Валери Симеонов на тази позиция, че той няма място в изпълнителната власт. Българските националисти, които назовават себе си патриоти, бяхме предизвестили, че ще би трябвало да се заплаща цена за тях. ГЕРБ направиха груба политическа неточност и в този момент си заплащат цената, безапелационен беше заместник-председателят на Движение за права и свободи.

ГЕРБ са ръководещи и това, че са позволили политическа неточност, не е нещо стряскащо, тъй като всички го вършат. Но цената ще се заплати на идващите избори. ГЕРБ направи позитивни неща, само че те се удавиха в свадите и некопетентността. Когато стартира скърцането сред президенството и ръководещите, предупредихме, че българските жители ще би трябвало да заплащат за войната. Институциите би трябвало да си приказват и да работят дружно. Кризата, която стартира с блокажа на вътрешния министър, ще прерасне в политическа, сподели още Йордан Цонев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР