Не се страхувайте да отстоявате позициите си дори когато срещате

...
Не се страхувайте да отстоявате позициите си дори когато срещате
Коментари Харесай

Вицепрезидентът към победителките в „Посланик за един ден“: Смело отстоявайте позициите си!

Не се опасявайте да отстоявате позициите си даже когато срещате опозиция и отрицание. Бъдете уверени в себе си, единствено по този начин ще постигнете смяната към по-добро, към която всички се стремим. Образованието е в основата на пътя към развиването.

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова посрещна на „ Дондуков “ 2 победителките в самодейността на английското посолство в София „ Посланик за един ден “. Йотова срещна с активността си Есперанса Найденова от Вълчедръм, Ипек Кьосеибиш от Русе, Ния Георгиева от Перник. Момичетата споделиха своето мнение по необятен кръг от въпроси – от равенството сред мъжете и дамите до войната в Украйна.

Конкурсът, основан преди шест години от някогашния английския дипломат в България Ема Хопкинс във връзка Международния ден на дамата, окуражава българските девойки да изразят своите възгледи по значими за обществото въпроси и да разпрострат капацитета си. От началото си „ Посланик за един ден “ се организира под патронажа на вицепрезидента Йотова. Темата на тазгодишното издание на състезанието беше „ Да прегърнем равенството “. Въпросът, по който искащите на възраст от 14 до 18 години писаха есе в границите на 250 думи, беше: Ако бяхте дипломат за един ден, по какъв начин бихте насърчили равенството сред дамите и мъжете в България?

Победителките се включиха в работното всекидневие на вицепрезидента Йотова и на английския дипломат Роб Диксън. Срещнаха се със заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова, с представители на УНИЦЕФ и на Асоциация „ Анимус “. Победителите се срещнаха и с посланиците на Ирландия, Албания, Финландия и Пакистан. Имаха обучителен курс по лидерски умения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР