Не се страхувам да съм в България и да работя

...
Не се страхувам да съм в България и да работя
Коментари Харесай

Ковачки проговори: Не се страхувам да съм в България

Не се опасявам да съм в България и да работя в България, тъй като това е моята татковина. Не считам да напущам България. У нас не е мъчно да приказва бизнесът. Има два вида предприемачи - такива, каквито обичат да приказват и такива, каквито работят. Но защото напоследък моето име се спрягаше много, мисля, че е извънредно време човек да излезе и да отбрани своята позиция. Това съобщи предприемачът Христо Ковачки, разяснявайки въпроса има ли "енергийна мафия " у нас.
Той показа, че денят му е почнал "странно ".
"Гледах по господин Домусчиев, който изиска през днешния ден оставките на шефовете на Топлоелектрическа централа "Марица ". Но аз спирам до тук. За мен това държание е много необичайно. Защото не считам, че бизнесът би трябвало да кадрува в енергетиката ", съобщи гостът.
Според него България има най-ниската цена на електрическа енергия в района.
"От друга страна, в случай че погледнем разбор на Евростат, от позиция на крайните консуматори в Европейски Съюз - в България цената на електрическата енергия за битовите консуматори е доста добра ", означи Ковачки.
Ковачки посочи, че енергийните тържища са свързани и силата "няма по какъв начин да бъде държана за българския консуматор ".
"Ако цената й е по-висока в Унгария, тя отпътува за Унгария, в случай че в Гърция е по-висока - отпътува за Гърция. Всичко това е причина да се търси най-евтината сила и тя да отпътува в посока на по-скъпитеценови пазари. Т.е. колкото ние да наливаме в нашата борса, в случай че цената на борсата в другите страни е по-висока, тя ще замине за там ".
На въпрос дали изкупува на едро сила и играе ли с шефа на енергийната борса, той съобщи: "Българската енергийна борса в действителност е една компания, която ръководи половината тържища в Европа. Не виждам по какъв начин някой може да спекулира с нея. Няма по какъв начин да направиш такава система ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР