Не се разграничаваме от радостта след оставката на вицепремиера Валери

...
Не се разграничаваме от радостта след оставката на вицепремиера Валери
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания: Системата ни употреби

Не се разграничаваме от насладата след оставката на вицепремиера Валери Симеонов, разграничаваме се от тези майки, които играят хоро на площада. Това обявиха Тони Маринова и Ина Маринова, представляващи майките на деца с увреждания в студиото на „ 120 минути”.
След оставката на Симеонов: Смяна във формулата на властта или нов вицепремиер (ОБЗОР) Волен Сидеров предложи вицепремиерите да останат трима – двама от ГЕРБ и един от патриотите
„ Махленски можем да си приказваме на пазара, само че не и в Народното събрание, това е неприемливо. Ние сме удовлетворени от тази оставка и не се разграничаваме от нея. Разграничаваме се от тези майки, които на площада завъртяха едно хоро, с едни удовлетворени физиономии и радостни крясъци. Това е неуместно! Преди тази оставка тези майки имаха идея, къде отидоха настояванията им”, сподели Тони Маринова.
Протестиращите майки честват с цветя и хоро оставката на Валери Симеонов Протестите с искане за оставката на Валери Симеонов продължиха 26 дни поред
Ина Маринова изясни, че обстановката е неуместна, тъй като каузта им е дългогодишна и бързо забравена.

„ Ние сме на улицата, само че на улицата човек би трябвало да знае докога да бъде и по кое време да работи. При състояние, че ние сме в Работните групи, че наши представителки работят и лишават фамилиите си от персоналното си време, с цел да се случат едни закони. От това бързане и от тази замяна започнаха да се вършат пакости. Обществото стартира да ни ненавижда и аз ги разбирам”, съобщи Ина.

Снимка: Ладислав Цветков

Тя добави, че обидните думи във форумите и обществените мрежи по адрес на майките на деца с увреждания я карат да се срами. Според Ина, обществото е не запомнило каква е тяхната цел и за какво стачкуват към този момент месеци наред.

„ В петък се споделя, че Валери подава оставка, а ние продължаваме митинга, до момента в който Народно събрание не го гласоподава. Това е безумно!”, уточни още Ина.

Снимка: Ладислав Цветков

Майките показаха, че системата ги е използвала, тъй като въпросът се е политизирал и обществото счита, че те са купени и обслужват партийни ползи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР