Не се притеснявам, знам какво съм подписал. Така образователният министър

...
Не се притеснявам, знам какво съм подписал. Така образователният министър
Коментари Харесай

Министърът на образованието не се притеснявал от проверката на Цацаров

Не се тормозя, знам какво съм подписал. Така просветителният министър Красимир Вълчев разяснява инспекцията, която му прави Антикорупционната комисия, съобщи БГНЕС.

КПКОНПИ ревизира Красимир Вълчев за спор на ползи. Производството е формирано по медийни изявления от 12 и 14 юни 2020 година В тях се съдържат изказвания, касаещи Красимир Вълчев и ръководителя на КЗП Димитър Маргаритов.

Според изявленията, изпълнителният шеф на Фондация „ Просвета” Мария Карабельова – Маргаритова, е кума на Красимир Вълчев и в същото време е съдружничка с неговата брачна половинка в консултантско сдружение „ Бонафиде Адвайзърс” ООД. Твърди се, че главната активност на Фондацията се субсидира и е подвластна от МОН, а всички нови учебници на издателска група „ Просвета” за 11 клас за образователната 2020/21 година са утвърдени от министъра на образованието и науката. Изнесена е и информация, че брачната половинка на министъра на образованието е притежател на „ ПР енд ивент консултинг “, и откогато Димитър Маргаритов /с който са свързани лица по смисъла на закона/ е ръководител на КЗП, от бюджета на тази комисия са разходвани към 100 000 лева за образуване на събития, медийно обслужване и направа на сувенири за КЗП и Европейския потребителски център – България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР