Не се притеснявам от предстоящата процедура в четвъртък. Това заяви

...
Не се притеснявам от предстоящата процедура в четвъртък. Това заяви
Коментари Харесай

Гешев в Благоевград: Някои хора просто се страхуват от закона

Не се тормозя от идната процедура в четвъртък. Това съобщи зам. основният прокурор и кандидат-прокурор Иван Гешев, който е участник в национална конференция, провеждаща се в ЮЗУ в Благоевград.

Както виждате, на 10-часовото чуване нямах аргументи да се тормозя. Всеки българин може да си сътвори усещане за мен и работата ми. Прецедент е, че чуването ми беше предавано онлайн, което не се прави в нито една европейска страна, сподели Гешев, представен от "Инфомрежа ".

На въпрос за какво изборът му като основен прокурор е толкоз сложен, Гешев отговори: "В резултат на работата ми през последните години доста хора се тормозят от това, че прокуратурата интензивно реализира своите пълномощия за противопоставяне на престъпността.

И това, че засегнахме доста съществени стопански ползи за милиарди. Бяха повдигнати обвинявания на хора, които вие наричате олигарси, някои от тях още са в ареста.

КПКОНПИ замрази големи финансови активи, разумно е да се обиден доста финансови, политически и стопански ползи. Някои хора просто се опасяват от закона, за благополучие това е дребен кръг от хора, които нямат практиката да го съблюдават.

Попитан по какъв начин приема и дейностите на президента по отношение на връщането на указа за назначение, той съобщи: "Няма да разясня президента. Той съблюдава конституцията, произнесе се в обозрим период с претекстове, обоснова се какви са аргументите, с цел да върне указа, тъй че процедурата продължава.

Аз му благодаря за това, че съблюдава Конституцията. Дали тези причини ще бъдат признати, или не, ще забележим ", приключи Гешев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР