Не се притеснявам от политическа криза. Да, има напрежение, но

...
Не се притеснявам от политическа криза. Да, има напрежение, но
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Не се притеснявам от политическа криза, а от икономическа

Не се тормозя от политическа рецесия. Да, има напрежение, само че то е нещо особено за ръководството на Борисов. Има източници на напрежение, като да вземем за пример рецесията с КТБ, историята с ЧЕЗ, непрекъснатата промяна на здравни министри. Изглежда по този начин, като че ли държавното управление няма ясна цел.

Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният министър председател Стефан Софиянски.

,,Усилията би трябвало да са ориентирани към икономическата среда. Дано се окажа неприятен оракул, само че съгласно мен следва икономическа рецесия у нас. Цените непрекъснато порастват, а вероятност за бурно икономическо развиване не виждам. Проблемите на хората би трябвало да са непрекъснат ангажимент на правителството'', уточни той.

Според Стефан Софиянски новият бюджет е отегчителен, а не нападателен, какъвто би трябвало да бъде.

,,Новият бюджет е отегчителен. А би трябвало да бъде нападателен. Трябва по-голяма динамичност и по тази причина той би трябвало да е по този начин насочен. Не бива да се плашим от недостига. Трябва стопанската система да почувства една сигурност и нужда на развитие'', уточни още някогашният министър председател.

,,Струва ми се, че сборът в огромната и в дребната коалиция е изработен доста механично. Няма възприятието, че са обединени в някаква обща концепция. Структурата на ръководството също не я разбирам. Кажете ми, Валери Симеонов защо тъкмо дава отговор? Би трябвало да дава отговор за нещо съответно. По моя мандат разполагах единствено с двама вицепремиери. Просто се губи структурата на Министерския съвет. Трябва да се промени формата на управление'', разкри още Софиянски.

,,Няма значение дали са остарели или нови лица. Идеята е доста значима. Трябват на първо място хора, които знаят какво правят'', отговори Софиянски по отношение на каква би могла да бъде новата опция в българския политически живот.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР