Не се предвижда увеличаване на данъците и таксите, въпреки рекордния

...
Не се предвижда увеличаване на данъците и таксите, въпреки рекордния
Коментари Харесай

Елен Герджиков: Не се предвижда увеличаване на местните данъци и такси

Не се планува увеличение на налозите и таксите, макар рекордния за Столична община бюджет от 1,7 милиарда лева, съобщи в студиото на „ Още от деня “ ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. По думите му, в бюджета с акцент са плановете за превоз и транспортна инфраструктура, екология и обучение.

Предложението за бюджет за Столичната община е най-големият до момента с размера си от 1,7 милиарда лева Голямата сума се дължи на високата събираемост на налозите и на европейските средства, които възлизат на 300 млн. лева, посочи ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.
Елен Греджиков, ръководител на СОС: Смятам, че това предложение е задоволително уравновесено и положително и най-много стабилно по отношение на политиката на Столичната община последните години.
Един бюджет би трябвало да бъде уравновесен освен от към доходи, само че и от към политики, добави Герджиков.

По думите му, в бюджета с акцент са плановете за превоз и транспортна инфраструктура, екология и обучение.
 38 млн. лв. са планувани за ремонт на кварталните улици в София 38 млн. лв. са планувани за ремонт на кварталните улици в София
181 машини са почиствали столицата тази нощ, а 160 души са получили заслон в центровете за настаняване. Основните пътни артерии са обработени срещу...

Дните със замърсяване на въздуха понижават на годишна база в последните 10 години, съобщи Герджиков.

В бюджета за 2019 година са заложени няколко ограничения за битка с мръсния въздух в столицата, съобщи Герджиков. Една от тях е ремонтът и построяването на паркови пространства, което има директно отражение върху качеството на живот в София. Друга е по-честото миене и на повече улици, като това ще се прави машинно. Ще се кандидатства по Оперативна програма „ Околна среда “ за замяна на 1/3 от съществуващите отоплителни системи по домовете на хората в границите на идващите три години. В рамките на 2019 година Общината ще закупи и разположи 22 измервателни станции за качеството на въздуха.

Нека разясняваме ремонта на „ Граф Игнатиев “, когато приключи, прикани Герджиков. По думите му, търговците в региона ще бъдат облагодетелствани след края на ремонта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР