Не се предвижда преизчисляване на пенсиите с бюжета за следващата

...
Не се предвижда преизчисляване на пенсиите с бюжета за следващата
Коментари Харесай

Преизчисляване на пенсиите с Бюджет 2022 няма да има

Не се планува преизчисляване на пенсиите с бюжета за идната година. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов.

Той разясни, че има разлика сред преизчисляване, актуализация и осъвременяване - това били разнообразни принадлежности на обществената политика.

Адемов уточни, че когато става въпрос за преизчисляване, се има поради застрахователен приход за избран интервал и добави, че от Българска социалистическа партия оферират преизчисляване на пенсиите с застрахователен приход 2018 година

От месец януари се чака с новия бюджет да се вземат нови решения, само че приемането на бюджета се отсрочва, съобщи депутатът и напомни, че в закона за обществени финанси е казано, че страната може да харчи толкоз, колкото е похарчила през миналата година, месец януари, само че при изискване че приходите са изпълнени.
 И някогашен обществен министър не схваща какво става с пенсиите
И някогашен обществен министър не схваща какво става с пенсиите

Христина Христова: В някои организации даже би трябвало да се укрепи държавната администрация

Адемов прикани да се прави разлика сред това, което написа в закона, и това, което се приказва в общественото пространство.

Той уточни, че Законът за бюджета на държавното публично обезпечаване споделя, че минималната пенсия за стаж и възраст от 25 декември Тази пенсия по негови думи е политическо решение и хората, които я получават, нямат застрахователен принос.

Максималният размер на пенсията става 1500 лева - тук става въпрос за към 34 000 пенсионери, които ще бъдат лимитирани от тавана, обясни той.

Относно смяната в Кодекса за обществено обезпечаване, която дава опция за всички трудови и произлизащите от труд пенсии да се усилят всяка година стаж от 12,5% на 13,5%, Адемов пресметна, че това ще докара до приблизително нарастване на пенсиите с към 64 лева
 1.5 милиарда лева повече, дадени в пенсии през 2021 година по отношение на предходната година
1.5 милиарда лева повече, дадени в пенсии през 2021 година по отношение на предходната година

Постъпилите доходи за служащите са по-малко по отношение на предходната година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР