Не се очакват рискове за сигурността на държавите от Северноатлантическия

...
Не се очакват рискове за сигурността на държавите от Северноатлантическия
Коментари Харесай

Не се очакват рискове за сигурността на държавите от НАТО

" Не се чакат опасности за сигурността на страните от Северноатлантическия алианс в подтекста на войната в Украйна ", съобщи заместник-генералният секретар на НАТО, Мирча Джоана. Той сподели, че Русия е трансферирала 75% от общия брой на военните си сили в Украйна, както и че най-вероятно спорът ще продължи. По неговите думи, НАТО е изцяло съгласна с Международния углавен съд и следствието на военни закононарушения, осъществени от съветската войска в Украйна.

„ Не чакаме никакви опасности за сигурността на съюзническите страни. Днес Руската федерация е блокирала 75% от общия брой на военните си сили в Украйна и ние не чакаме опасности за сигурността на съюзническите страни, в това число и от тази позиция.

В същото време сме мощно обезпокоени, че макар началото на дипломатическия разговор, са налице сигнали, че Русия ще продължи това нахлуване в три стратегически направления към Киев, на изток и на юг, и за жалост чакаме този спор да продължи по-дълго. Очакваме увеличение броя на жертвите, увеличение броя на цивилните жертви, на действителните военни дейности. Ние сме изцяло съгласни с Международния углавен съд, който стартира следствие на военните закононарушения, осъществени от Руската федерация ", уточни заместник-ръководителят на НАТО.

Що се отнася до зоната, неразрешена за полети, Джоана обърна внимание, че " би трябвало да внимаваме по какъв начин го вършим ".

" Забранената за полети зона в действителност значи, че тя би трябвало да бъде прилагана и охранявана от НАТО. Което значи, че би трябвало да смъкваме съветски самолети, да бомбардираме съветски или беларуски летища, а това е директен акт на война с Руската федерация.”

Това не значи, че няма други способи, в това число модерни оръжейни системи за обезпечаване на противовъздушна защита, като системи за Противовъздушна отбрана, противотанкови системи и доста други модерни устройства, сподели Джоана.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Преди ден генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, също съобщи, че НАТО схваща разочарованието и отчаянието на политическото управление и народа на Украйна " от варварските дейности на съветската войска против цивилното население и реагира на тази обстановка, като усилва военната помощ за Украйна ", само че войната не би трябвало да минава границите на страната. Столтенберг е безапелационен, че е наложително Алиансът да направи по този начин, че " този спор да не излезе отвън надзор и да не премине границите на Украйна ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР