Не се очакват проблеми с кандидатстването за първи клас в

...
Не се очакват проблеми с кандидатстването за първи клас в
Коментари Харесай

Столична община не очаква проблеми с кандидатстването за първи клас

Не се чакат проблеми с кандидатстването за първи клас в София, поради изключителното състояние в страната, заяви за БНР шефът на дирекция „ Образование “ в Столичната община Мария Минчева.

Кандидатстването ще се прави онлайн, като до 30 март всички учебни заведения на територията на столицата, би трябвало да разгласят свободните си места за банкет в първи клас за идната образователна година.

Ще бъде качена и информация за заявките, реда и метода за приемането им онлайн - с електронна система на учебното заведение или на имейл.

Заявлението, попълнено от родителя и изпратено на електронната поща на учебното заведение или друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на учебното заведение. Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа.

Списъкът с прилежащите региони към този момент е обновения качен на уеб страницата на Столичната община.

„ Действаме според наредбите на щаба. Засега нямаме настройка да има някакви промени. Единственото, върху което работим е родителите да могат отдалечено да извършат подаване на заявката и надлежно да си видят входящи номер на децата  - т.е. работим за опцията онлайн, с цел да няма обществените контакти в учебните заведения “, съобщи Минчева.

Заявления за банкет в първи клас ще се одобряват от 21 април до 21 май. Първото класиране ще се извърши на 1 юни в 17 часа. Няма смяна в разпоредбите за банкет и остават в действие тези от предходната година, водещ принцип продължава да бъде уседналостта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР