Не се очаква шоково поскъпване на горивата. Ситуацията на международния

...
Не се очаква шоково поскъпване на горивата. Ситуацията на международния
Коментари Харесай

Андрей Делчев: Не се очаква шоково поскъпване на горивата у нас


Не се чака шоково повишаване на горивата. Ситуацията на интернационалния пазар за нефт се успокоява от една страна поради реакцията на Съединени американски щати и от друга поради това, че Saudi Aramco се оправя бързо с проблемите. Това изясни в утринния блок на телевизия Би Ти Ви шефът на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев. В рамките на изявлението той изясни, че цената на суровия нефт след шоковото повишаване преди дни, към този момент върви надолу.

„ Предлагането надвишава търсенето, при което цените стоят на едно устойчиво равнище и се следи усмиряване на пазара “, сподели Делчев, като изрази очакване цените да се върнат на равнище от 60 – 62 $ за барел.

В отговор на въпрос на водещата дали да се чака повишаване на цените на горивата на българския пазар, Делчев разяснява, че може да се прави внимателна прогноза, както и, че не би трябвало да се чака потрес.

„ Може да създадем внимателни прогнози, че ще се стабилизира цената на суровия нефт и не би трябвало да чакаме потрес, шокови цени и шоково повишаване на горивата на пазара у нас “, сподели той. Андрей Делчев отхвърли опитите за съпоставяне на актуалната обстановка с тази от 2012 години, заради обилни промени от една страна, а и разлика в обстановките от друга. В същото време бе безапелационен, че българските търговци на горива не са се възползвали от по-високите цени на международните пазари.

Председателят на БПГА в отговор на въпрос за какво на една и съща верига бензиностанции от време на време има разнообразни цени, отговори, че това е естествена процедура и „ по този начин би трябвало да бъде “. Той изясни, че това зависи преди всичко от конкуренцията и на второ – от логистиката. Делчев бе безапелационен също, че няма разлика в качеството на горивата сред България и другите страни от Европейски Съюз. " Качеството е еднообразно, има стандарти и разпоредба. Безспорно има нарушавания, само че като маса горивата са в стандартите, които се изискват “.

„ Не оборвам, че има нарушавания “, съобщи той, като добави, че наказванията за тях дисциплинират пазара.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР