Не се очаква САЩ да обявят нова блокада по празниците

...
Не се очаква САЩ да обявят нова блокада по празниците
Коментари Харесай

Байдън повестява днес новите стъпки в борбата с COVID

Не се чака Съединени американски щати да разгласят нова обсада по празниците поради разпространяването на Омикрон. Това съобщи прессекретарят на Белия дом Джен Псаки в понеделник, представена от NY Post.

Днес президентът Джо Байдън ще направи послание към нацията по отношение на реакцията на администрацията му на възходящия брой случаи на COVID-19, само че то няма да предшества нов локдаун, сподели Псаки.

" Това не е тирада за затваряне на страната, сподели Псаки пред кореспонденти по време на постоянния си брифинг. Това е тирада, която обрисува и е директна и ясна с американския народ по отношение на изгодите от имунизирането, стъпките, които ще предприемем, с цел да увеличим достъпа и тестването, както и рисковете, подбудени от неимунизираните лица ".

Тя сподели също, че Байдън ще подсети на тези, които са били имунизирани, че " до момента в който имунизираните хора могат да се разболеят от Коронавирус заради мощно излъчвания темперамент на Омикрон, то техните случаи евентуално ще бъдат леки или асимптоматични ".
 Здравните специалисти в Съединени американски щати приканват да се слага бустерна доза против Омикрон
Здравните специалисти в Съединени американски щати приканват да се слага бустерна доза против Омикрон

Фаучи моли американците да носят маски...

Псаки сподели пред кореспонденти, че Байдън ще каже на американците, че " не сме на същото място, на което бяхме " в Март 2020 година , когато тогавашният президент Доналд Тръмп разгласи национално изключително състояние и имунизацията към момента не бе създадена и пусната в приложимост.

Прессекретарят обаче добави, че Байдън ще " разгласи спомагателни стъпки ", предопределени за битка с вируса, макар че не посочи какви ще бъдат те.

" Очаквам на следващия ден да чуете повече от президента за това какво ще създадем повече за достъпността на имунизациите и тестванията и какво може да чака американският народ през идващите няколко месеца ", сподели тя.

Д-р Антъни Фаучи, основният медицински консултант на Белия дом, предизвести, че мощно предаващият се вид Омикрон предизвиква бързо разпространяване на COVID-19 по целия свят.

" Наистина просто бушува в света ", сподели Фаучи в неделя в предаването " Запознайте се с пресата " на NBC. " И в случай че погледнете, даже тук, в Съединените щати, имате някои райони, които стартират с няколко % от изолираните, които са позитивни, в този момент доближават до 30, 40, на някои места 50 % ", сподели той.
 Атакуват пред Върховния съд на Съединени американски щати наложителната Коронавирус имунизация
Атакуват пред Върховния съд на Съединени американски щати наложителната Коронавирус имунизация

До края на годината администрацията би трябвало да изпрати отговори

В същото време, администрацията на президента понесе нов удар, тъй като в съда бе атакувана заповедта наложително тестване или имунизация на работещите в огромните компании.

В момента 65,2 % от отговарящите на изискванията американци са изцяло имунизирани против COVID-19, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР