Не се обсъжда оставката на финансовия министър, категорично заяви премиерът

Не се обсъжда оставката на финансовия министър, категорично заяви премиерът ...

Борисов не мисли за оставка на финансовия министър.


Не се обсъжда оставката на финансовия министър, категорично заяви премиерът Борисов в отговор на журналистически въпрос по време на днешния брифинг след виртуалната конференция с колегите си от Румъния, Сърбия и Гърция. Лаконичният коментар е по повод твърденията на Васил Божков, че е поддържал отношения по повод хазартния си бизнес само с министъра на финансите Владислав Горанов. Божков публикува и sms-кореспонденция. В предишно "включване" от Дубай, в интервю за bTV Божков пък директно поиска Горанов да си подаде оставката. 

В отговор на друг провокативен въпрос премиерът изтъкна, че по никакъв начин по негово време не е увеличена властта на депутата Делян Пеевски и допълни, че той е депутат като останалите. Освен да прави дарения, аз не съм чул в последните месеци с нещо да се е занимавал, заяви Борисов.

В средата на юни ще знаем дали ще можем да "изплуваме" от кризата заради коронавируса сами, или ще трябва да си помогнем и с кредит, посочи още премиерът. Загубите за българската икономика в момента идват от липсата на приходи. "Към 3,5 млрд. лева, мисля, че са към момента, но по последни данни на митници, на приходните агенции, в средата на юни горе-долу ще знаем дали ще можем да изплуваме сами, или ще трябва да си помогнем и с кредит", каза Борисов.

Източник: manager.bg