Не се обсъжда да няма увеличение на пенсиите от първи

...
Не се обсъжда да няма увеличение на пенсиите от първи
Коментари Харесай

Пенсиите ще се вдигнат от 1 юли, въпреки кризата

Не се разисква да няма нарастване на пенсиите от първи юли, заяви пред публицисти в Министерски съвет финансовият министър Владислав Горанов. От 1 юли 2020 година всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2019 година включително, се усилват с 6,7 %, реши през декември Народното събрание.

Към момента не се планува и понижаване не възнагражденията на хората, които получават заплати от държавния бюджет, сподели Горанов. Има чиновници на държавна прехрана, които са на първа линия в битката с ковид и за тях освен не би трябвало да се мисли за унищожаване на хонорари, а за намиране на тласъци за работата им. Възможно е да се вземат частични ограничения за администрации, които нямат водеща роля, сподели министърът.

Никой не задължава компаниите да употребяват помощта за служащите, известна като " 60/40 ", сподели още Горанов. Тя ще се употребява единствено от компании, които държат на чиновниците си и вместо да ги редуцират, ще запазят претовареност, уточни той. До преди месец се обсъждаше, от кое място да внесем работна мощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР