"Не се обмисля отмяна на нощния транспорт", каза пред журналисти

...
"Не се обмисля отмяна на нощния транспорт", каза пред журналисти
Коментари Харесай

Фандъкова: Не се обмисля отмяна на нощния транспорт

"Не се обмисля анулация на нощния превоз ", сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

„ Моята позиция е, че нощният превоз е решение, което взехме на база нуждите и развиването на града. А към този момент по какъв метод ще го подсигуряваме, това може да се разяснява. Предстои да се види дали ще се предлага на външен оператор, дали сдруженията ще се оправят с налични водачи да обезпечат тези линии “, изясни Фандъкова.

Тя посочи, че линиите от нощния превоз са били въведени пробно. „ Така че анализите дали са най-правилните линии, дали е най-правилен методът ще продължи да се разяснява “, изясни кметът на София и акцентира, че не се обмисля анулация на нощния превоз. „ Казвам единствено, че би трябвало да се проучва осъществяването – дали в този тип и кой да го извършва “, изясни тя.

Фандъкова разяснява идното преустановяване на концесиите на някои от линиите в София. „ Това е в действителност един от проблемите. Моето изпитание през всичките тези години да можем да предоставяме услугата „ публичен превоз “ с опциите на общинските сдружения. Дали това ще е допустимо в бъдеще – следва да забележим. И то ще е на база на привличането на водачи “, изясни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР