Не се налага промяна в нито един нормативен акт заради

...
Не се налага промяна в нито един нормативен акт заради
Коментари Харесай

Здравното министерство с указания към лекарите как да издават болнични при карантина

Не се постанова смяна в нито един нормативен акт поради карантина или болничен при ковид. Още през днешния ден здравното ведомство ще изпрати механически инструкции към персоналните лекари за хипотезите за издаване на болнични. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов пред публицисти в Народното събрание

„ При зараза на ковид осигурителната система несъмнено ще бъде под напън, само че в Законa за държавния бюджет има текстове, гарантиращи салдото на бюджета на държавното публично обезпечаване. Не чака епидемиологична обстановка, само че в случай че се появи такава, здравните права на жителите ще са обезпечени “, разяснява министърът на финансите.

Болниците имат подготвеност да разкрият спомагателни кревати при вероятно разпространяване на COVID-19 у нас. УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ отделя цяла независима постройка – с 42 кревати, „ Александровска “ ще обезпечи 70 кревати, а ВМА ще трансформира психиатричната си клиника в инфекциозна конструкция с 42 спомагателни кревати. Това стана ясно от думите на председателстващия Националния действен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски след изключително съвещание на Министерския съвет по отношение на ограниченията, свързани с разпространяването на COVID-19.

Със заповед на министъра на опазването на здравето са открити двете нови лаборатории в „ Света Марина “ - Варна и в УМБАЛ “Проф. доктор Ст. Киркович ” - Стара Загора, където лечебните заведения ще могат да изпращат за проучване проби за COVID-19. От през днешния ден е въведен междулабораторен надзор на лабораторията във ВМА и на Националната референтна лаборатория към НЦЗПБ. За задачата три негативни проби от едната лаборатория ще бъдат изследвани в другата, и противоположното. Това е европейска процедура и се прави за оптималната сигурност на резултатите. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР