Не се наемам да направя прогнози, защото теоретично на инат

...
Не се наемам да направя прогнози, защото теоретично на инат
Коментари Харесай

Трайков разбрал от медиите за запора на имуществото му

Не се ангажирам да направя прогнози, тъй като теоретично напук кабинетът може да стои, има кой да го поддържа. Няма математическа причина, заради която държавното управление да падне. Това сподели някогашният министър на стопанската система Трайчо Трайков пред bTV

По думите му има доста " възпалени " места в обществото. Той добави, че не е доста сигурен защо са митингите, които се организират през последните дни.

" При горивата част от цената на всеки литър бензин или дизел зависи от интернационалните пазари, а друга част – от налозите и акцизите на съответната страна ", означи още Трайков. По думите му в България постоянно в последните 10 години акцизите и налозите са най-малка част като съразмерност в цената на горивата – надлежно 48% за бензина и 45% за дизела.

" Във всички европейски страни, без изключение, тези проценти са по-високи. Така че страната няма накъде да понижава акцизите, няма и право, тъй като те са минимално изискваните от Европейски Съюз. Този най-нисък данък дава по-голям марж на производителите и търговците да осъществят свръхпечалба и това съгласно мен е казусът ", означи още някогашният министър.

Във връзка с конфискуването на имуществото му някогашният министър посочи, че не е получил опция да съблюдава законния период, с цел да потвърди законния генезис на средствата, защото не е бил известен в период.

" Разбрах от медиите за настояването на антикорупционната комисия за запор над забележителна част от имуществото ми. На уеб страницата на комисията няма такова известие " , добави той.

" Купил съм някакви акции, продал съм ги и не считат като доход от продажбите на акциите, само че ги считат като разход, с които съм купил идващите – методология няма – за всяка стотинка, че и с запас или те са си набавили документи по длъжностен път ", изясни Трайков.

Той напомни, че " предшественикът на тази комисия беше комисията за спор на ползи, известна като " Филип Златанов с тефтерчето ". Надявам се, че не продължава да работи по същия метод. "

" Поводът да стартира КПКОНПИ да прави тази инспекция е изфабрикуваното дело за продажбата на миноритарните дялове от ЕВН, което е смехотворно. Там обвиняването против мен е, че като министър, макар че не реализирам аз продажбата, не съм я спрял, макар че тя е в осъществяване на Министерския съвет като ограничения за поддръжка на фиска ", добави още Трайков.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР