Не се ли въведат драконовски мерки с КПП-та в ромските

...
Не се ли въведат драконовски мерки с КПП-та в ромските
Коментари Харесай

До седмици ужасът от Бергамо може да се пренесе у нас, ако пламнат ромските махали

Не се ли вкарат драконовски ограничения с КПП-та в ромските гета у нас, до седмици картината от Бергамо ще стане реалност у нас.

За това сигнализираха общинските администрации по места, които упорстват за въвеждане на непоколебим надзор в рисковите общности, написа " Труд ".

Никакви забрани и закони не ловят ромите, излиза наяве след инспекция на изданието и в столичния квартал “Татарли”.

В Благоевград всеобщо всяка заран нормалните клошари и събирачи на отпадъци ровят в контейнерите.

Медиатори разнесоха на всички безвъзмездни маски, обясниха им се тъкмо какви са разпоредбите, само че всичко за един ден. Най-рисковите махали са в Петрич, Сандански, Микрево - с по 5 хиляди души. Ако тръгне болест по ромските семейства, то оповестените кревати за лекуване в цяла Благоевградска област, няма да стигнат единствено за тях, демонстрира на Флагман.бг.

А те са – 280 за лекуване и още 53 за по-тежките случаи. В Пловдив желаят КПП-та за 60 000 роми по махалите.

Свободно придвижване и търговия по улиците, деца, които си играят на открито под погледа на техни родственици на сладка раздумка, а когато се раздават помощи, опашки пред пощите, в които служители на реда вкарват ред, а най-тежка е обстановката в “Столипиново”. Там, както и в Шекер, Арман и Аджисан махали живеят сред 50 000 и 60 000 души.

Всички тези хора под риска да се заразят с ковид, трябват КПП-та, тъй като доста техни родственици в последните дни се завръщат от чужбина, а спазването на карантината е много противоречиво, макар инспекциите на полицията. Леглата за лекуване на инфектирани с COVID-19 на този стадий в Пловдив са 546.

Както Флагман.бг писа, Бургас е първият град в България, който вкара КПП-та в ромските махали, а още в първите дни след оповестяването на изключителното състояние, полицейски чиновници наблюдават за спазването на ограниченията в гетата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР