Не се ли радвате, когато карате по Южната дъга, на

...
Не се ли радвате, когато карате по Южната дъга, на
Коментари Харесай

Не се ли радвате на най-големия БВП в историята на България?, пита Борисов

Не се ли радвате, когато карате по Южната дъга, на фонтаните на НДК, на най-големия БВП в историята на България? Всичко, което е поискано, е обещано. Лично аз ще отрежа лентата на автомагистрала „ Хемус. Дано до 4-5 години това да стане. Около Търново върви по-бавно. Това сподели пред Би Ти Ви министър председателят Бойко Борисов.

Той разяснява и последните митинги на медицинските сестри с гледище за по-високо възнаграждение.

„ Навсякъде в света някой нещо желае. Никога не съм подвеждал медицинските сестри. На тях им е обещано – през 2009 година, когато започнахме да управляваме, за опазване на здравето са дадени над 2 милиарда, а в този момент – през 2019 година – над 5 милиарда лв.. Медицинските сестри в избрани лечебни заведения получават доста положителни заплати плюс разнообразни добавки, само че поради общото нарастване на заплатите в държавния бранш медицинските служащи също упорстват за по-високи приходи ", разяснява Борисов.

Премиерът призна, че "Апартаментгейт” е разрушил ръководещите и им е нанесъл тежки репутационни удари.Той посочи, че по тази причина е взел в свои ръце предизборната акция преди вота за Европейски парламент. И разгласи, че сега не се меси в акциите за локалните избори.

Бойко Борисов призна, че е сложил на новоназначения консул във Валенсия Пламен Георгиев ултиматума „ или терасата, или поста “ и някогашният началник на КПКОНПИ отдръпнал жалбата си, с цел да заглъхне Терасагейт

"Пламен Георгиев работи добре, само че в петък споделих на външния министър да го предизвести, че в случай че не си отдръпна жалбата и не извърши решението противозаконната част на терасата да бъде съборена, ще го отзова като консул във Валенсия. Естествено, че му сложих ултиматум. Нашите взаимоотношения са на шеф и консул. Много работа е приключил за страната и врагове си е основал до момента в който е конфискувал имущество в интерес на обществото, само че не мога да понасям да ми се задава въпроса за противозаконната му тераса. Няма значение дали жилището е платен с противозаконната сграда. Купил, некупил, влезе ли в очите на хората, да си маха жалбата, да бута противозаконното и да си гледа работата! “, акцентира министър председателят.

Бойко Борисов още веднъж акцентира, че не се меси в изборите.

"Оправят се задоволително добре. Фандъкова получи от мен 100% право сама да си дефинира листите и да си организира акцията. Битката на вота въобще не е за София. Тук е приключена преди да е почнала. Битката е в смесените региони и е с Движение за права и свободи. Никога не обуславям резултати, не съм пророк. Голямата група е на ГЕРБ, по какъв начин ще се направи бюджета, в случай че завоюва Манолова? Или мисли, че отново ще подвие опашка – избори бяха, трябваше да приказвам някакви неща, а в този момент да си работим “, предизвести министър-председателят.

С Манолова Борисов не се е чувал след изказванията ѝ, че страната я е репресирала.

„ Българска социалистическа партия са като кукувици, чудят се къде да снесат по едно яйчице. Може ли да са партия и да си нямат претендент в София. Да изгубят най-малко почтено. Месеци наред не вървяха в Народното събрание – да си видят себе си, след това да разясняват другите “, акцентира той.

Борисов прикани да не се гледа прекомерно концентрирано в неналичието на Цветанов. Премиерът разяснява и името на партията на Слави Трифонов „ Няма такава страна “.

„ Човешката нелепост е безкрайна. 1300 годишна страна, учредена от царе и ханове. Уважавана в Европа. Всяка вечер да си промотираш партията в най-гледаното време, в действителност, къде има такава страна? Безплатна реклама, години наред. Сега нещата към този момент са почтени, до момента не бяха почтени. Той е интелигентен човек, вижда къде е крахът “, разяснява министър-председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР