Не се чувствам изолиран в БСП. В личен план съм

...
Не се чувствам изолиран в БСП. В личен план съм
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Не съм в изолация

Не се усещам изолиран в Българска социалистическа партия. В персонален проект съм доста благополучен човек, тъй като толкоз години, откогато не съм водач на партията, имам доста другари измежду социалистите, с които си приказваме като приятели.

Отношението чисто човешки към мен е доста положително. Нашата партия е мъдра, опитна. Трябва да има логичност в процеса на номинация за кандидат-евродепутати.

Политически смешки са предложенията на ГЕРБ да съм част от тяхната листа за евродепутати. Аз съм бил ръководител на Българска социалистическа партия, водач на ПЕС. Няма по какъв начин да съм надали не като гражданска квота в ГЕРБ. Това е неуместно. За мен не е самоцел да съм евродепутат. Това е инструмент за правене на политика.

За мен не е проблем текстът в платформата на Българска социалистическа партия, че претендентите за евродепутати не би трябвало да поддържат Пакта за миграция на Организация на обединените нации и Истанбулската спогодба. Ако някой е мислил, че по този метод прави провокация против мен, не се получи. Това е удар в празното пространство. В България въпросът за Истанбулската спогодба е решен, Конституционният съд се произнесе. Решението е другата тематика, съдиите демонстрираха, че и те са хора. Личното мнение е различен въпрос. Темата с конвенцията не стои на дневен ред. Темата за насилието над дами стои. Българска социалистическа партия би трябвало да подчертава на общите си позиции с ПЕС, а не на разликите.

Платформата на Българска социалистическа партия е добре уравновесена, има даже хрумвания - европейски комисар за интеграцията, ние би трябвало да отстояваме това пред Европейски Съюз като страна. Ще поддържам тази концепция в бъдеще. Най-много ме тревожи излизането от рамката на предвидимост. Българска социалистическа партия има късмет да завоюва евровота, само че това би станало, в случай че търси поддръжката на гласоподавателите, които се дефинират в центъра на политическото пространство. Основният запас на Българска социалистическа партия виждам в хората, които се дефинират в центъра - това са учители, лекари, хора, които се интересуват от политика. Те желаят да знаят от кого какво да чакат. Големите триумфи за Българска социалистическа партия са постигани тогава, когато партията е търсила тези хора, а не е прескачала кривата да търси гласове на националистите.

Има и друго основно изискване, с цел да може Българска социалистическа партия да реализира триумф на идния избор - социалистите би трябвало да се активизират и да загърбят вътрешнопартийните си проблеми и разправии. Българска социалистическа партия мъчно се провежда изключително за евровота. Докато ГЕРБ тъпчат в блатото, само че са доста добре смазана машина за всевъзможни избори. Евроизборите или ще основат опция за предварителни избори, или ще бетонират ГЕРБ.

Българска социалистическа партия има опция да реализира положителни резултати и на локалните избори наесен, в случай че не не помни и слабостите си. През 2015 година ГЕРБ имаха смазваща победа. Трябва да се избере къде Българска социалистическа партия има шансове, има доста положителни претенденти за кметове, даже за кмет на София. Ако ме попитат за мнение - ще го дам.

Дори Българска социалистическа партия да завоюва цялото ръководство в страната, значими са сътрудниците. Партията би трябвало да намерения за бъдещите си вътрешни и външни сътрудници.

Президентът Румен Радев се държи като държавен глава, който има темперамент, задоволително независим и сериозен е към държавното управление. Това е обикновено. Той няма мощна институционална тежест, само че има голям честен престиж и го употребява. Държавният глава не може да играе ролята на съпротива.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР