Не се чудете, не се майте, щом вече трета бира

...
Не се чудете, не се майте, щом вече трета бира
Коментари Харесай

Постни зеленчукови кюфтенца с орехов сос

Не се чудете, не се майте, щом към този момент трета бира си отваряме, значи са супер

Необходими Продукти

● картофи - 500 г
● карфиол - 200 г
● моркови - 2 бр.
● лук - 1 глава дребна
● магданоз - 3 - 4 стръка
● олио - 4 с.л.
● универсална фалшификация - 1 ч.л. зеленчукова
● сол - на усет
● вода - 500 мл
● оцет - 2 с.л.
● сол - 1/2 ч.л.

за панировката


● брашно - 1/2 ч.ч.
● газирана вода - 100 мл
● галета - 1 ч.ч.

за соса


● орехи - 1/2 ч.ч.
● магданоз - 5 - 6 стръка
● чесън - 2 скилидки
● лимонен сок - 3 с.л.
● зехтин - 3 с.л.
● вода - 3 с.л.
● сол

Начин на подготвяне

Измийте картофите и ги сварете. Отцедете ги от водата и ги оставете да се охладят, след което ги обелете и ги пасирайте с преса или ги намачкайте с вилица. Сложете на огъня 1/2 литър вода и след ката заври пуснете в нея карфиола и морковите.

Добавете 2 с.л. оцет и 1/2 ч.л. сол. Оставете по този начин зеленчуците да се варят към 10-15 минути, до момента в който поомекнат, до полуготовност.

След това ги отцедете от водата, охладете ги и ги нарежете на доста дребно. Сложете ги при картофите. Рендосайте лука на ренде, а магданоза накълцайте на ситно и тях сложете при останалите зеленчуци.

Подправете със зеленчукова фалшификация, олио и сол на усет, след което омесете хубаво всичко дружно, до приемане на еднородна примес. От нея оформете с ръце кюфтенца.

В купа разбъркайте брашното с газираната вода, тъй че да получите рядка каша. В паница изсипете галетата. В тавичка сложете хартия за печене. С помощта на четка намажете хартията с олио.

Вземайте едно по едно кюфтенцата и ги топвайте в рядката брашнена каша от всички страни, а по-късно ги оваляйте хубаво в галетата.

Подредете ги в тавичката и ги сложете във загрята фурна да се пекат на 200 градуса. Печете, до момента в който станат златисти, към 30 минути.

През това време си пригответе соса. Смелете в блендер орехите, магданоза и чесъна. Подправете получената примес със зехтин, лимонен сок и сол на усет. Добавете малко вода и разбъркайте соса.

Сервирайте зеленчуковите кюфтенца с по този начин приготвения сос към тях. Освен, че са вкусни, по този начин приготвени са и доста потребни.

Постните зеленчукови кюфтенца с орехов сос са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР