Не съветвам българите да обменят спестяванията си в други валути.

...
Не съветвам българите да обменят спестяванията си в други валути.
Коментари Харесай

Да не се обменят спестявания в други валути, съветва Емил Хърсев

Не поучавам българите да обменят спестяванията си в други валути. Левът е преобезпечен с наличия в запаса на Валутния ръб с евро. Няма никаква причина да се вършат тези трансформации. Това изясни пред bTV финансистът Емил Хърсев. Той разяснява и мярката 60:40 за погашение на заплатите в застрашените от рецесията компании.

"Промените 60:40 в действителност стават мярка, която ще подкрепи бизнеса, щом страната поеме и осигуровките, а не както беше до момента сума, върху която работодателят ще заплаща осигуровки ", съобщи Хърсев, предполагайки, че повече компании ще се възползват от мярката и ще запазят заетостта си.

По думите му 10 милиарда лв. ще са задоволителни, с цел да излезем от рецесията поради ковид въпреки и да не се знае какъв брой ще продължи тя.

"Трябва да се погрижим за потенциала на българската стопанска система, освен за ликвидността. Необходимо е да се включат финансови принадлежности, рекапитализации на компаниите и да се възвърне финансовото им състояние в дълъг период, а с заеми това не става ", сподели финансистът във връзка мярката за разпределяне на безлихвени заеми.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР