Не съществуват храни с 0 калории, но пък има такива

...
Не съществуват храни с 0 калории, но пък има такива
Коментари Харесай

10 храни, които можем да ядем без да пълнеем

Не съществуват храни с 0 калории, само че пък има такива с високо наличия на вода и голям брой фибри, които едовременно са нискокалорични, потребни и засищащи. Ето някои от тях, които умерено можете да хапвате и в по-големи количества, без да се тревожите за тежестта си.

1. Целина
95% от наличието ѝ е вода, богата е на калий и на витамин К. Най-добре е да се хапва прясна.

2. Боровинки
Съдържат повече антиоксиданти от всеки различен плод. Една общоприета порция* съдържа единствено към 85 калории.

3. Краставици
Добре знае се, че и те са главно вода. Стандартна порция има единствено 16 калории, а зеленчукът е с доста потребни свойства, като не на последно място оказва помощ и на очите поради бета каротина.

4. Грейпфрут
В този плод има доста фибри, които държат глада далеко за по-дълго, като стабилизират кръвната захар. В половин грейфрут има единствено 50 калории. Високото наличие на витамин С също е огромен плюс.

5. Броколи
Изключително потребен зарзават, който е най-добре да хапвате, подготвен на пара. Само 31 калории на порция и богат набор от витамини - А, С, Е и К.

6. Карфиол
В него има доста антиоксиданти и фитохимикали, които оказват помощ в битката против разнообразни заболявания. Една общоприета порция е едвам 25 калории.

7. Къпини
Освен че съдържат витамин С и антиоксиданти, те оказват помощ за положителното храносмилане и ни поддържат енергични. В една порция има към 62 калории.

8. Маруля
И нейните зелени събратя като да вземем за пример айсберг. Не са доста богати на протеин, само че пък съдържат желязо, витамини А и С и много малко калории.

9. Портокали
Среден като размер портокал има близо 80 калории. Освен общоизвестното наличие на витамин С, портокалите са и доста потребни за кожата поради колагена.

10. Домати
Ценен източник на калий, фибри, витамини А, С, B2. Един междинен домат има едвам 25 калории.

* Под общоприета порция за зеленчуците се схваща към 75 грама, а за плодовете - към 150 грама.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР