Не съществува стратегия за семейството и детето, има проект на

...
Не съществува стратегия за семейството и детето, има проект на
Коментари Харесай

Спряна е работата по Националната стратегия за детето

Не съществува тактика за фамилията и детето, има план на Националната тактика за детето / 2019 година - 2030 година /, който е спрян, не е реалност във правния мир, сподели във времето за парламентарен надзор вицепремиерът Марияна Николова. Тя отговори на запитване на народния представител Павел Шопов по отношение на тактиката за фамилията и детето.

В подготовката на плана са взели участие, редица държавни ведомства, депутати, специалисти разнообразни области, социолози, политолози, представители на висши учебни заведения и на неправителствения фактор. Децата също са били включени в процеса на консултиране, уточни Марияна Николова. Тя в детайли изясни процеса на възлагане и дейностите по плана. Работата по плана е почнала със заповед на ръководителя на Държавната организация за отбрана на детето, след приключване на интервала на предходната Национална тактика за отбрана на детето 2008 - 2018 година. Целта на плана е да да бъде съгласуван с целите на държавното управление, с уговорките на страната ни като член на Европейския съюз и с световните цели за стабилно развиване на Организация на обединените нации, уточни Марияна Николова.

Документът е оповестен за публично разискване първоначално само че 2019 година. Заради забележителния брой негативни мнения планът е спрян, не е даван никакъв ход на междуведомствена съгласувателна процедура и не е внасян за разглеждане от Министерския съвет, сподели Николова.

Павел Шопов уточни, че подобен документ има и по него е работено дълго време без обществото да е схванало. По сходни документи се работи " на мрачно и вероломно, с цел да бъдат небрежно признати ", съобщи той. Основният въпрос е кой финансира плана за тази тактика, съобщи националният представител. Гражданите и Светия синод стачкуваха срещу този план, напомни Шопов. Със тактиката се е желало вкарване на децата в един режим на неолиберално мислене и метод. Този неолиберален дух е неприемлив за нашия християнски морал и обичайни възгледи, акцентира националният представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР