Не съобразяваме действията на прокуратурата с изявления на политици или

...
Не съобразяваме действията на прокуратурата с изявления на политици или
Коментари Харесай

Гешев контраатакува: Радев се е объркал, мафията е в политиката! Не сме монархия


„ Не съобразяваме дейностите на прокуратура та с изказвания на политици или с политически последици. Не се опасяваме, не се срамим и държим българските жители да знаят истината. Това е методът да се увеличи доверието в правосъдната власт ”. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в изявление за Нова тв.

Коментарът му пристигна във връзка мнението, изразено от някои жители, че акцията на прокуратура та в Президентството е пристигнала, незабавно откакто президентът Румен Радев е изискал събаряне на защитата на НСО за Ахмед Доган и Делян Пеевски. Часове след началото на акцията и осъществените арести на „ Дондуков ” 2, пред постройката се състоя митинг. Държавният глава излезе при стачкуващите и с изказването си прикани за „ прогонване на мафията от прокуратура та и страната като цяло ”.

„ Президентът очевидно нещо се е объркал – най-голямата мафия във всички страни е в политиката ”, добави Гешев. Обвинител №1 акцентира, че няма да подава оставка.

Гешев акцентира, че България е парламентарна република, а не монархия. Висшият орган в страната е Народното събрание.

„ Ние сме парламентарна република и висшият орган е парламент. В България има жители, а не жители. Някой би трябвало да прочете Конституцията. Служителите в президентството нямат имунитет “, сподели основният прокурор.

Той добави, че, в случай че Конституцията бъде изменена, тогава няма да действаме по този метод, а до тогава ще действаме в президентството, по този начин както и в Министерство на околната среда и водите.

Иван Гешев заяви, че прокуратура та ще назначи инспекция на министър Боил Банов за осъществени закононарушения. „ Ние ще си свършим работата. Проверката е поради документи издадени от МК за небостъргача Ай Тауер, който се намира единствено на 50 метра от постройка монумент на културата “, посочи той.

„ Очаквайте всичко от Прокуратурата, което е в границите на закона “, даде обещание Гешев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР