Не само в анимационните филми има звуци, които ни карат

...
Не само в анимационните филми има звуци, които ни карат
Коментари Харесай

Как се създават звуковите ефекти във филмите

Не единствено в анимационните филми има звуци, които ни карат да се чудим кой (освен компютърна стратегия, схваща се) би могъл да ги възпроизведе. Оказва се, че към момента има студиа, където употребяват обичайни техники, с цел да озвучават филми .

Такова е Studio Unknown. То основава звукови резултати за филми, най-често свързани с придвижванията на героите. Самият развой на генерирането им е не по-малко забавен от крайния резултат . И изисква сериозна доза креативност и прозорливост.



Размахването на конска опашка се имитира звучно с разплетено въже. Тропането с бамбукови пръчки озвучава дребните стъпки на плъховете. Шумолене с ленти от видеокасета, с цел да се озвучи вятърът, който брули изсъхналите листа.

Някой път няма място за особени импровизации и се постанова безусловно да нагазиш в калта , с цел да се случат нещата. Друг път си би трябвало циркулиране по антикварни магазини и битаци, с цел да се намерят необикновени предмети, които издават още по-необичайни звуци, написа Business Insider.



В Willamette Radio Workshop също са разкрили своите способи да пресъздават едни звуци със напълно разнообразни предмети. Рязко издърпване на ръкохватка за врата звучи като зареждане на револвер. С чадър се симулира махането с крила на птица. И още доста хрумвания, за които едва ли сме се сетили.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР