Не само срещата вчера не беше лека, не е лека

...
Не само срещата вчера не беше лека, не е лека
Коментари Харесай

Феновете на Левски подават ръка на Васил Божков

Не единствено срещата през вчерашния ден не беше лека, не е лека обстановката, в която се намира " Левски ". Това е игра на нерви и нещата могат да вземат друг завой. Ние подаваме ръка на Васил Божков. Това стана ясно от думите на ръководителя на Националния клуб на последователите на футболния клуб " Левски " Степан Хиндлиян в ефира на предаването " Тази събота " по bTV. Ние сме съгласни, че сме пленник на политически и стопански ползи, само че " Левски " е огромната концепция. Отборът сега е постоянен и действа обикновено, акцентира Хиндлиян пред Жени Марчева.
Той означи, че концепцията на премиера Бойко Борисов почитателите да вземат акциите на " Левски " е една дребна крачка, само че това не се прави от днес за на следващия ден. Господин Божков е човек с много съществени качества и явно може доста добре да преценя едни бъдещи събития и по какъв начин те ще се развият, сподели Хиндлиян.
Божков съумя да настрои огромна част от общността в посока протести и метежи, в отбрана на хазартния му бизнес, разяснява още Хиндлиян. Тук е доста значимо да се каже - ние подаваме ръка на господин Божков и му предлагаме, в случай че неговият бизнес бъде обиден по някакъв метод и той не може да дава 2 млн. лева на тима, в случай че желае да избави клуба, сигурно има метод да го финансира. Но той би трябвало да излезе и да го каже. Тогава съм сигурен, че цялата левскарска общественост ще се активизира за тима, а в това време господин Божков ще има поддръжката на една огромна маса от хора , разяснява Степан Хиндлиян. В случая би трябвало да надделее здравият разсъдък. Ние сме хора, които сме подготвени да стигнем до крайности, само че би трябвало да си помислим кого пазиме, уверен е още Степан Хиндлиян.

Към оня миг лотария на Васил Божков нямаше. Тя се появи 2014 година и същински избуя след 2015 година Ние обръщахме внимание главно върху " Еврофутбол " и Българския състезателен тотаризатор. Това изясни на собствен ред някогашният заместник-финансов министър Георги Кадиев, като по този начин отговори на изказванията на Йордан Цонев от Движение за права и свободи във връзка с режима на облагане на хазартните игри.
Припомняме, че в предаването " Лице в лице " с Цветанка Ризова по-рано Цонев разяснява, че Георги Кадиев, дружно със седем народни представители, е предложил през 2013 година два режима на облагане за
хазарта, а при изброяването на типовете хазартни игри, лотарията е била пропусната.  " Законопроектът, който сме внесли през 2013 година аз и група народни представители, е имал за цел да уеднакви режимите на облагане и те да не бъдат два, а един. Тогава в залата този текст не беше признат ", разясни още Йордан Цонев.
Наистина, внасяйки текстовете, сме пропуснали думичаката "
лотария ". Но това не е съзнателно. Станало е несъзнателно . Но по този начин или другояче към 2014 година вредата за бъджета е била 500 000 лева В края на 2014 година грешката беше поправена по времето на ръководството на ГЕРБ ", разясни Кадиев. Слагам си ръка на сърцето, че към оня миг е имало Държавна лотария, само че през 2014 година това, от което вероятно е бил миропомазан Васил Божков, са били тези 500 000 лв., което е безусловно несъзнателно. Ако бяхме приели обаче законопроекта на Йордан Цонев, вредата щеше да е 30 млн. лв., безапелационен бе още Георги Кадиев.
Според него казусът има име и това Комисията по
хазарта и Министерството на финансите. Винаги съм имал подозрения, че в Комисията по хазарта има хора, които са пробити, разяснява в умозаключение Кадиев.
А какви оферти във връзка с ставката за
лотариите и хазарта има Финансовото министерство, четете в този материал.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР