Не само спирките на третия лъч на метрото ще има

...
Не само спирките на третия лъч на метрото ще има
Коментари Харесай

Заради самоубийците отделят с огради пероните в метрото


Не единствено спирките на третия лъч на метрото ще има специфични стъклени загради против опити за самоубийства, само че и на някои от двете остарели линии. Предпазните уреди са за сигурността на хората, изясни столичният кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още при проектирането на третия лъч на метрото беше взето решение пероните и влаковете да бъдат отделени със стъклени загради за сигурност. Преградите ще се отварят единствено пред вратите на влака, тъй че да бъдат невъзможни опитите за самоубийството и да се избегне несъзнателно рухване върху релсите. Като най-рискови са регистрирани станциите "Опълченска " и "Национален стадион Васил Левски " и те първи ще бъдат оборудвани със специфичните огради.

През октомври предходната година на станцията до стадиона мъж се хвърли пред метрото. За благополучие оцеля, само че влакът отряза единия му гален.

През септември 43-годишна жена падна на релсите на станция "Опълченска " и почина.

От "Метрополитен " изследват и други 10, изясни шефът на сдружението Стоян Братоев.До края на годината ще бъде пуснат първият стадий от 8 км и 8 метростанции.

Вторият стадий от 4 км до Околовръстния път на "Горна баня " ще е подготвен през 2020 година

Единичните тествания на новите метровлакове модел "Инспиро ", създадени от компания "Сименс " в част от трасето на метрото, започнаха от през днешния ден.

Метровлаковете ще се движат в сектора "Депо Земляне " - метростанция "Красно село "- метростанция "Бул. България ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР