Не само през лятото е важно да приемаме качествена и

...
Не само през лятото е важно да приемаме качествена и
Коментари Харесай

Пийте само такава вода, ако искате да сте здрави

Не единствено през лятото е значимо да одобряваме качествена и в задоволителни количества вода. През горещите дни, като днешния, обаче това е от извънредно значение, тъй като водата играе основна роля за функционалностите на всички органи и въздейства от метаболизма до настроението ни.

Водата е изключително значима за цялото тяло, защото сме формирани от вода, споделя Гергана Генова. Водата доставя питателните субстанции и дава отговор за детоксикацията на организма, контролира телесната температура, смазва ставите. Освен това, с цел да мислим добре, би трябвало да бъдем хидратирани.

“Изследванията в Европа и Съединени американски щати, демонстрират, че 75% от хората над 20-годишна възраст страдат от хронична дехидратация, а 25% от децата и младежите не пият задоволително вода ”, показва Гергана Генова.

По думите ѝ, при дехидратация стартира главоболие, отмалялост, унесеност, понижена продуктивност, неприятен усет в устата, интензивен пулс, влошено положение на кожата и ноктите. Затова в горещите дни е изключително значимо да се пие вода (не сокове и безалкохолни).

На пазара към този момент има разнообразни типове вода - минерална, изворна, алкална, йонизирана вода. Най-добре е да се употребява разнообразна вода. Ако пием минерална вода е хубаво да сменяме марката всеки месец, тъй като минералната вода води до разнообразни минерали, които се натрупват в организма.

Най-добре за ежедневна приложимост е пиенето на изворна вода, само че прясна изворна вода, а не купена от магазина. За предпазване на водата е значимо да се употребяват стъклени бутилки, тъй като пластмасовите, при 18 градуса стартират да отделят химически субстанции и съединения.

В домашни условия пък фамилиите могат да си вършат йонизирана вода, която има антиоксидантни свойства, по-лесно хидратира клетката и детоксикира организма.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР