Не само по време на тази предизборна кампания, но въобще,

...
Не само по време на тази предизборна кампания, но въобще,
Коментари Харесай

ВМРО: Не бива да правим политиците богоизбрани

Не единствено по време на тази предизборна акция, само че изобщо, в последните години в политическото говорене на българските политици настъпи сериозна обезценка. Това съобщи депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов. Той разяснява пред БНР импортираните през вчерашния ден в Народното събрание от партията му промени в Наказателния кодекс за по-строги санкции за засегнатост и клюка. Предложението на Вътрешна македонска революционна организация планува затвор до 4 години плюс санкции за ругатни, клюка, разпространение на подправени вести по адрес на политически конкурент.

„ Повечето водачи на партии или депутати употребяват безусловно непроверени, подправени вести и оповестяват или основават самите те такива за да охулят политическия конкурент и това основава и у хората едно безусловно нереалистично отношение по отношение на политиците в България. Ние считаме, че на това нещо би трябвало да се постави край “, сподели Богданов.

В отговор на въпроса дали биха подкрепили радикалната стъпка за отпадане на функционалния имунитет на депутатите и другите висши чиновници, които са защитавани от него, и едвам по-късно да се мисли за криминализиране на това говорене, той изясни: „ Иска ни се по противоположния ред, първо желаеме да въведем такава наказателна мярка в Наказателния кодекс, а по-късно ще забележим по какъв начин ще проработи тя и може да предприемем и други дейности, които да основат действителни благоприятни условия да бъде прилагана тази мярка “.

Но това, което тревожело депутатите от Вътрешна македонска революционна организация, е, че не може виновни фактори в страната било водачи на партии, било депутати, министри, евродепутати и така нататък да приказват кой каквото желае, без то да има никаква връзка с истината, да цели да оклевети съперника и да урони престижа му, положителното му име. „ Това, което ние предлагаме, не касае единствено обиди против политическия съперник, то касае изобщо държанието на депутатите и във връзка с другите жители, във връзка с трети лица, които биват забъркани в такива кавги и оклеветявани. Всеки едни политик би трябвало да носи отговорност за думите си “, уточни Богданов.

„ Ние от дълго време сме подели една борба против подправените вести и наскоро организирахме кръгла маса по този мотив. И приготвяме законодателни промени, естествено търсим консолидация към тези текстове и считаме, че когато се вкарват такива по-строги регламентиращи ограничения, които засягат електронни уеб сайтове, медии и така нататък Ние не трябва да вършим политиците богоизбрани и те да са нещо друго от всички останали български жители, медии, или други източници на информация”, изясни депутатът нуждата от приемането на тази специфична законова наредба. И по тази причина хората на Красимир Каракачанов оферират тези промени за въвеждане на ограничения, които са по-строги за политиците, в сравнение с за останалите представители, да речем, на медиите и другите български жители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР