Не само от гените ни зависи как ни променят и

...
Не само от гените ни зависи как ни променят и
Коментари Харесай

Навиците, които ни приближават към старостта

Не единствено от гените ни зависи по какъв начин ни трансформират и ще ни трансформират годините. Ние също можем да влияем на процесите на стареене. Уви, в множеството случаи, без даже да знаем, по-скоро ги ускоряваме, вместо да ги отдалечаваме. Ето по какъв начин:

Спим на една страна

Сънят по стомах или на една страна въздейства отрицателно на кожата, която с времето губи еластичността си. Когато цяла нощ притискаме лице във възглавницата, ние не й даваме опция да диша. А на сутринта се разсънваме с дълбоки бръчки по лицето, които дълго не се разнасят.

Не следим за осанката си

Поне един път в живота си всеки от нас е чувал предизвестието „ Не се изгърбвай! “. Неправилната външност товари мускулите до степен на мъчителна отмалялост. Изправете плещи и незабавно ще усетите по какъв начин походката ви се трансформира. Стъпвайте гордо и решително, и  това скоро ще се трансформира в естественото ви лъчение на мощен, деятелен и здрав човек.

Защитаваме ли се от слънцето?

Да, няма нищо по-добро за свежия тип от приятния, постоянен загар, само че с ангажимента, че лицето е по-особен случай. Всички знаем, че ултравиолетовите лъчи са главната причина за стареенето на кожата. Затова, не забравяйте – дневният крем за лице наложително би трябвало да е със слънцезащитен фактор. Дори и през зимата, даже и в града – най-малко SPF 20.

Злоупотребяваме с отоплението

В предверието на студените есенни и зимни месеци добре е да си напомним, че при нагряване въздухът става изсъхнал и това се отразява на косата и кожата ни. Ако нямате опция да регулирате отоплението, старайте се да проветрявате пространствата по няколко пъти дневно.

Недоспиването

Когато спим по-малко от 8 часа на денонощие, организмът не съумява да се възвърне. Не инцидентно всички холивудски актриси са възприели максимата, че сънят е най-хубавият козметик.

Източник: abcfact
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР