Не само околната среда влияе пряко на нашето здраве, но

...
Не само околната среда влияе пряко на нашето здраве, но
Коментари Харесай

9 начина да започнете да се храните здравословно без много усилия

Не единствено околната среда въздейства директно на нашето здраве, само че и диетата ни. За страдание не можем да променим външните фактори, само че може да променим метода си на хранене. Ето по какъв начин може да го извършите без доста старания.
1. Хранете се в дребни чинии
Колкото по-голяма е чинията, толкоз по-голяма е порцията. Изследвания на Брайън Уансинк и група психолози потвърждават, че в случай че употребявате паница с диаметър 25 см вместо 30 см, ще ядете 22% по-малко храна годишно.
Вероятно към този момент си казвате, че не е належащо да се отказвате от по-голямата паница, тъй като може просто да започнете да слагате по-малко храна в нея. Но тук би трябвало да отбележим, че значима играе роля психическото усещане. Поставяйки дребна порция храна в огромна паница, ще почувствате, че сте яли малко и затова ще имате предпочитание да консумирате в допълнение количество храна. Запомнете, че мозъкът и стомахът ни имат разнообразни усещания.
2. Винаги носете със себе си дребна бутилка вода
Когато водата ви е постоянно на разположение, ще започнете да я консумирате по-често.
3. Използвайте високи тесни чаши вместо къси и необятни
Ако желаете да пиете по-малко алкохол или сода, използвайте високи и тесни чаши. Мозъкът ни е податлив да надценява отвесните линии. С други думи, потреблението на избрана напитка във висока чаша, основава чувството, че сме изпили по-голямо количество.  Изследванията удостоверяват, че хората пият с 20% по-малко от висока чаша, в сравнение с от необятна.
4. Използвайте чинии, чийто цвят мощно контрастира с храната
Когато цветът на чинията съответствува с цвета на храната, това основава чувството, че тя не е задоволително цялостна.
 Консумацията на тези храни ще ви помогне за детоксикация на тялото Консумацията на тези храни ще ви помогне за детоксикация на тялото
Пролетта е тук, въпреки студеното, тъмно време да не подсказва за това. Сезонът на пробуждането тропа на вратата ни и е време да прочист...
5. Дръжте потребните артикули на видно място
Например поставете купа с плодове или ядки на видно място вкъщи. Когато сте гладни и бързате, по табиет хващате първото нещо, което ви попадне на разположение. Нека то да е плод или ядки.
6. Съхранявайте нездравословната храна във фолио
А потребните артикули е по-добре да се съхраняват в транспарантна опаковка. Има някаква истина в остарялата сентенция " Далече от очите, надалеч от сърцето ". Често мозъкът ни дефинира какво желае да яде въз основа на това, което виждат очите ни. По този метод, в случай че не виждаме нездравословните храни, няма да изпитаме предпочитание за тяхната консумация.
7. Поставяйте здравословната храна в огромни контейнери и опаковки, а нездравословната - в дребни
 Цялата истина за закуската Цялата истина за закуската
Закуската е извънредно значима за организма. Цял ден той ще изпитва стрес, напрежение и е належащо да се зареди с задоволително сила,...
Големите кутии и контейнери непрестанно притеглят вниманието, защото заемат повече място. В случая погледът ви ще бъде притеглен от огромната кутия и надлежно ще консумирате по-често храната в нея.

8. Запомнете правилото за " половин паница "
Когато вечеряте, уверете се, че в едната половина на чинията има зеленчуци или плодове. Другата половина би трябвало да е заета от останалата храна.
9. За да купувате единствено здравословна храна в магазина, използвайте правилото за обиколка на магазина във " външния " периметър
Същността на тактиката е елементарна: при влизането ви в супермаркета не е нужно да се лутате напразно из коридорите в него. Просто обиколете магазина по външния периметър. Обикновено там са изложени най- потребните храни: плодове, зеленчуци, месо, риба, яйца, ядки, млечни артикули.
Ако последователно започнете да изпълнявате тези препоръки, незабелязано ще измененията метода си на хранене и даже самите вие да осъзнаете по какъв начин тъкмо се е случило това.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР