Не само няма консенсус сред страните от ЕС, но дори

...
Не само няма консенсус сред страните от ЕС, но дори
Коментари Харесай

Председателят на Съвета на ЕС: Няма консенсус за приема на афганистански бежанци

Не единствено няма консенсус измежду страните от Европейски Съюз, само че даже няма болшинство в интерес на приемането на афганистански бежанци. Това съобщи министър председателят на Словения, чиято страна сега е ротационен ръководител на Съвета на Европейския съюз до края на годината, предава ТАСС.

„ Страните от Европейски Съюз би трябвало сами да решат дали желаят да одобряват нова мигрантска вълна или не. Сега [в Съвета на ЕС] освен няма консенсус, само че даже квалифицирано или най-малко нормално болшинство, с цел да създадат това. И към този момент демонстрираме взаимност с тези, които са работили с нас “, написа той.

По-рано в неделя Янша написа в различен туит, че „ задължението на Европейския съюз и Словения не е да оказват помощ и заплащат на всички на нашата планета, които бягат, вместо да се борят за родината си “.

В събота ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен посети краткотраен център за приемане на афганистански бежанци в Европейски Съюз, ситуиран в Испания. На конференция по-късно посещаване тя разгласи, че Европейският съюз ще предложи да прегледа на идното съвещание на Групата на седемте на 24 август интернационална скица за приемане и настаняване на бежанци от Афганистан. Според ръководителя на Европейска комисия „ 3,7 милиона души към този момент са станали бежанци в Афганистан, 80% от тях са дами и девойки “. Тя акцентира, че Европейски Съюз има намерение да покаже „ оптималната взаимност “, като одобри бежанци от Афганистан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР