Не само министрите на Патриотите са гласували против Истанбулската конвенция,

...
Не само министрите на Патриотите са гласували против Истанбулската конвенция,
Коментари Харесай

Осем министри гласували с „не“ еднополовите бракове

Не единствено министрите на Патриотите са дали своят вот срещу Истанбулската спогодба, а и такива на ГЕРБ. 8 министри, което е една трета от кабинета, са се оповестили против ратификацията на документа. Това разкри вицепремиерът Валери Симеонов след съвещанието на Министерския съвет.

" Не търсете политическо опълчване. Случват се и такива неща на Министерски съвет, болшинството надви. Нещата отиват към промяна на текстовете със съпътстваща декларация ", разяснява Симеонов.

Той не сподели имената на сътрудниците си, които са се опънали на толерантността и разчупването на стандартите с отваряне на малка врата към узаконяването на еднополовия брак с помощта на конвенцията. Поясни обаче, че срещу са дали своят вот тези министри, които били обикновено полово насочени, написа Канал 3. " Имаше задоволително последователи на естествените полови връзки ", спечелва Симеонов.

Дали министър председателят Бойко Борисов е бил измежду тях, съдружният сътрудник не забелязал, тъй като по време на гласуването гледал в друга посока, призна той.

До огромна степен той и сътрудниците му, които били срещу ратификацията на конвенцията, били успокоени с обещанието за съпътстващата декларация, в която Народното събрание да посочи българската позиция и да отстрани страховете им. На уточнението, че вицепремиерът Екатерина Захариева отхвърля в конвенцията да се приказва за трети пол, Симеонов отвърна, че не желае да влиза в елементи какво написа.

" Става въпрос за позиция, която сме взели. Всеки заема позиция, предвид на своята подготвеност и своите убеждения. Повтарям, че освен Оперативна програма, 8 индивида от министрите гласоподаваха срещу. И мисля, че това е естествен метод за взимане на решения - болшинството взима решения. Така е в Народно събрание, дали ни харесва, или не. не мисля, че би трябвало да се влиза в елементи. След като сме изразили една позиция, значи имаме съображение и терзания ", удостовери той. По думите му след разискването в Народно събрание и съпътстващата декларация, която би трябвало да се добави, не би трябвало да има такава заплаха.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР