Не само мъжете могат да бъдат скандални и провокативни. Има

...
Не само мъжете могат да бъдат скандални и провокативни. Има
Коментари Харесай

Петте най-скандални жени в историята

Не единствено мъжете могат да бъдат скандални и провокативни. Има дами, които са останали в историята с бурния си манталитет и шокиращи кавги. В доста случаи те са играли съществена роля в редица общества.

Клеопатра VII

Клеопатра VII Филопатор е била последният фараон на Египет. След нейната гибел страната става владеене на Римската империя. Клеопатра остава в историята като една от най-порочните дами. Тя е била известна с жестокостта и уменията си за съблазняване . Използвала е секса като оръжие , ставайки държанка на един от властните хора по това време – Гай Юлий Цезар , а по-късно и на Марк Антоний . Последната и връзка приключва трагично. Марк лишава живота си, а по-късно и Клеопатра се самоубива.
 Клеопатра gettyimages
Екатерина Велика

Екатерина Втора, позната като Екатерина Велика , била най-дълго управлявалият държател на Русия . Освен множеството ѝ любовници се носели клюки, че първородният ѝ наследник е с незнаен генезис. Дори век по-късно съществувал мит, че гибелта ѝ е била в резултат на несдържан секс , което потвърждавало нимфоманските ѝ пристрастености.

Впоследствие историци опровергават този мит и удостоверяват, че е умряла от сърдечен удар.-->

Уолис Симпсън

Симпсън била американка, човек от хайлайфа с редица съпрузи, третият от които бил Принц Едуард Осми, херцог на Уиндзор. Тя е известна с това, че е прелъстила младия принц да се откаже от трона поради нея. Слуховете са, че тя е употребила странни китайски полови техники. Непосредствено преди абсурда - през септември 1936 година, крал Едуард VIII е на посещаване в  България. Придружаван от " дамата на своето сърце ", английският държавен глава е посрещнат уместно.
 Уолис Симпсън gettyimages
Месалина

Валерия Месалина, е третата брачна половинка на римския император Клавдий и несъмнено е била една от най-мразените дами в Римската империя. Тя е може би едно от най-откачените и смъртоносни нимфоманки записани в историята на Римската цивилизация. Историците считат, че тя е употребила секса, като оръжие за цялостен надзор над политиците. Води се слух, че е провокирала най-хубавите проститутки в империята на състезание, коя от тях ще спи с най-вече мъже за една вечер. Месалина преспива с двадесет и петима мъже и печели облога. Тя е била собственичка на обществен дом, където постоянно е изнудвала високопоставени дами да проституират.

Мария-Антоанета

Мария Антония Джозепа е била ерцхерцогиня на Австрия  и кралица на Франция и Навара, брачна половинка на крал Луи XVI.  Тя е 15-то и предпоследно дете на римския император Франц Първи Стефан и императрица Мария-Терезия. Продължаващите с години оскърбителен изявления, дворцовите интриги и свадите, в които е забъркано името на кралицата, оформят известния облик на една безнравствена, разточителна и празноглава австрийка, с който облик Мария-Антоанета остава трайно във френското схващане. Мнозина я упрекват за главната причина за началото на Френската гражданска война.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР