Не само кожата ни има нужда от слънцезащита. Нека си

...
Не само кожата ни има нужда от слънцезащита. Нека си
Коментари Харесай

Слънцезащитен продукт за коса? Разбира се, че е задължителен!

Не единствено кожата ни има потребност от слънцезащита.

Нека си признаем, косата е последното нещо, върху което бихме се сетили да нанесем подобаващи артикули преди плаж. Подготовката ни генерално се изчерпва с нанасяне на подобаващ крем за лице, тяло и вероятно за устни при най-стриктните дами.

За страдание се сещаме да се погрижим за гривата ни едвам когато е прекомерно късно и сме забелязали неприятните цъфтящи краища. Ето за какво това лято ви провокираме да вземете ограничения в точния момент, с цел да си спестите непотребни главоболия.

 коса лято iStock

Слънцезащитният серум за коса е артикул, който защищава косъма от нездравословните UV лъчи, които (вярвате или не) могат да бъдат също толкоз нездравословни за скалпа и косъма ви, колкото и за останалата част от тялото.

Ако главата е изложена дълго време на директна слънчева светлина, се излагате на заплаха от евентуални кожни заболявания. В случая казусът идва от лимитираната опция за самодиагностика, защото мъчно можете да видите притеснителни бенки или петна по скалпа ви. А в случай че това не е задоволителен мотив да вземете ограничения, към тази фактология прибавяме, че нездравословните UV лъчи могат да трансфорат и най-здравата лъскава грива в изтощена, суха и обезцветена метла.

 коса лято iStock

Продуктите за отбрана на косата имат сходно наличие на тези за тяло. За разлика от класическите артикули за слънцезащита обаче съдържат характерни молекули, които отразяват или гълтам нездравословните частици, с цел да им попречат да доближат до кожата на скалпа. Предлагат се под формата на спрей или пудра, с цел да бъдат пълноценно всмукани от косъма.

В умозаключение, слънцезащитният серум за коса не е летен маркетингов трик, а нужен артикул за всяка дама, която желае да бъде горда притежателка на красива и поддържана коса. Разбира се, можете да го ползвате освен когато отивате на плаж, а и като част от делничния ви обред за хубост. Защото въпреки всичко кичурите ви заслужават тъкмо толкоз внимание, колкото и останалата част от тялото.

 коса лято iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР