Не само Ицо Хазарта са заплашвали. Знаете ли, че по

...
Не само Ицо Хазарта са заплашвали. Знаете ли, че по
Коментари Харесай

Рашков: Не е само Ицо Хазарта, и към мен има заплахи. Питайте ГЕРБ! |

Не единствено Ицо Хазарта са заплашвали. Знаете ли, че във връзка с мен има закани – питайте ГЕРБ. ГЕРБ питайте, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков в Народното събрание откакто бе презизбран на поста си в постоянното държавно управление. 

Софийската градска прокуратура разгласи, че шефът на ГДБОП Калин Стоянов се е опитал да притиска прокурори по следствието за милионите в чувал за автомагистрала " Хемус ", като е желал по-леко наказване за предполагаемия адресат на парите Борислав Колев - против показанията му за други забъркани в схемата.

На собствен ред  че пази някогашните ръководещи от наказателна отговорност. 

" Разследването на " Хемус " имаше веднъж, който можеше да бъде доста къс за стигане на крайния резултат и внезапно се появи едно срутище, което се назовава градска прокуратура, коетo запуши този път. Надявам се това да е краткотрайно ", съобщи министърът на вътрешните работи.

Жалко е, че българската прокуратурата " още веднъж е изпълнила една политическа поръчка ", като е стопирала следствие, което визира милиони български жители, означи Рашков.

" След като са постигнали задачата, един от нашите чиновници им е споделил, че за това, което са създали, би трябвало някой да понесе отговорност. Последва една оправдателна конференция, тъй като полицейските чиновници не са заплашвали нито един от прокурорите ", добави той.

Според него тук не става дума за освобождение на арестувания от отговорност, а е имало опция да се употребява обстановката, тъй че във връзка с него да не се вземе най-тежката мярка за неотклонение.

" Той е желал да опише това, което знае. И те са били подготвени с три екипа да ревизират това, което е правил. От момента, в който получава тези милиони ", сподели вътрешният министър. 

Бойко Рашков съобщи, че това е вторият случай, в който прокуратурата се намесва непозволено, като атакува със следствени дейности полицейски чиновници, " с цел да ги травмира и да им попречи да проверяват ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР