Не само Главното мюфтийство, а всички вероизповедания получават финансиране отвън.

...
Не само Главното мюфтийство, а всички вероизповедания получават финансиране отвън.
Коментари Харесай

Адемов: Всички вероизповедания получават финансиране отвън

Не единствено Главното мюфтийство, а всички вероизповедания получават финансиране извън. Това разгласи депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов пред Би Ти Ви във връзка абсурда към опрощаването на задължения за над 8 млн. лева на мюфтийството, поради който стана ясно и какви са приходите на вероизповеданието.

Главният секретар на мюфтийството Джелал Фаик разгласи, че от 5 години Главното мюфтийство получава по 2 млн. лева годишно от турския Дианет (службата, която дава отговор за вероизповеданията в Турция). Главното мюфтийство има 4700 парцела и доход над 30 млн. лева на година от наеми и ренти, сподели Николай Панков, шеф на кабинета на ръководителя на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев.

Парите от Дианета са за Висшия мюсюлмански институт, не за заплати на свещенослужителите, посочи Адемов. Относно парцелите на мюфтийството той сподели, че Движение за права и свободи не ги ръководи. Отказа да разяснява и какви суми и от кое място получават другите вероизповедания у нас.

На въпроса дали е заплашен етническият мир той отговори, че това е въпрос към профилираните служби.

Според Хасан Адемов сега Българска социалистическа партия се пробва да печели дивиденти като пришива Движение за права и свободи към ГЕРБ.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР