Не само Европа, но и Държавният департамент на САЩ в

...
Не само Европа, но и Държавният департамент на САЩ в
Коментари Харесай

Истинското лице на ДПС са руските зависимости и корупционните схеми

Не единствено Европа, само че и Държавният департамент на Съединени американски щати в своя отчет приказва, че корупцията в България е ендемична. България обаче е неповторима страна – има корупция, само че няма корумпирани. Ако има, те са на равнище заместник-министри и предприемачи, които купуват гласове, Това сподели водачът на партия ДОСТ и някогашен ръководител на Движение за права и свободи Лютви Местан.

"Всъщност действителните мащаби на корупцията са други. Става въпрос за систематичен проблем, който може да бъде решен единствено посредством радикална смяна на политическата система. Най-важно изискване за това е разбиването на монопола на Движение за права и свободи върху гласовете на турците и мюсюлманите в България, няма по-важна национална задача. Вярна е аксиомата, че мощно Движение за права и свободи е равно на едва дясно ", означи Местан пред bTV.

Според него партията на Ахмед Доган е с две лица и е с две крила. "Лустрото е, че това е евроатлантическа партия, която работи за развиването на България като член на Европейски Съюз и НАТО, само че второто, същинското лице, са съветските зависимости и корупционните схеми и ползи. Двете крила не са основани инцидентно. Първото е политическото, то е призвано да показа красивото лице на Движение за права и свободи, само че второто крило в партията е бизнес крилото. То обаче няма място даже на равнище ръководител на партията в бизнес крилото. Събирателната точка се явява вождът - така наречен почетен ръководител, Аз бях ръководител на политическото крило и мога да нося отговорност само за политическите решения ", изясни някогашният ръководител на партията.

Според него, в случай че се разкрие действителното присъединяване на Движение за права и свободи в ръководството на страната, въпреки и подмолно, ще изчезнат остатъците от престижа на премиера Бойко Борисов, който така и така ерозира ускорено. "Той завоюва изборите през 2009 година с безапелационното заричане, че ще разгради системата на Сараите, пристигна на власт с анти-Доган послания, само че вместо да извърши обещанията си, той стана част от системата на Сараите ", разяснява Лютви Местан.

Лидерът на ДОСТ сподели още, че политическото време на Борисов изтича и най-вероятно "ще слезе от власт поради тежките зависимости от Доган ". Местан прикани да се ревизира по време на ръководството на Борисов какъв % от публичните поръчки са отишли към "фирмите на партия, която се афишира за опозиционна ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР