Не само експертите, но и обикновените хора, които четат социалните

...
Не само експертите, но и обикновените хора, които четат социалните
Коментари Харесай

Има ли повод за вълнение? Американско оръжие срещу руска оперативност

Не единствено специалистите, само че и елементарните хора, които четат обществените мрежи, демонстрират сериозна угриженост по отношение на военния бюджет на Съединени американски щати за 2023 година Самият бюджет освен доближи 850 милиарда $ единствено директни военни разноски, само че има и 45 милиарда $, особено разпределени за Украйна единствено за военна помощ.

За такива пари Украйна може да се бори постоянно и въпреки всичко ще получава средства от Европейски Съюз, обособени страни и някои интернационалните организации. Ще има и филантропична помощ: генератори, храна, пари за издръжката на украинските бежанци, разселени в страната. Сумата може да надвиши 100 милиарда. Дори като се има поради, че 50-60 % ще бъдат ограбени, това е доста.

Но в действителност ли си коства да се притеснявате?

Струва си малко. Прекалената самонадеяност в никакъв случай не е донесла положително на никого. Но без фанатизъм. Виковете: „ Шефе, всичко го няма, мазилката се маха, клиентът си потегля “ също не оказа помощ на никого. Ситуацията би трябвало да се реши рационално.

Планират ли американците да усилят фрапантно бойния капацитет на въоръжените сили на Украйна?

Да, вършат го. Като част от новия пакет за военна помощ приказваме за доставка на съвременни танкове (до Abrams M1A2, по-скоро M1A1, от които има доста на склад, и Leopard-2), системи за противовъздушна защита (до Patriot), ракети ATACMS с обхват до повече от 300 километра, неназовани ракети с обхват до 500 километра, бойни самолети (включително западни модели, защото Словакия към този момент трансферира последните налични МИГ-29), прехвърлянето и основаване в Украйна на произвеждане на разследващи, атакуващи безпилотни самолети и безпилотни самолети-камикадзе, доставки на нови артилерийски системи, в това число РСЗО, както и стотици хиляди снаряди и ракети за тях.

Това е доста и ужасно съществено. Но има един колорит. Доставките освен още не са почнали, само че някои оръжейни системи, планувани за доставки в Украйна, към момента не са налични като клас. По-специално, към момента е належащо да се създават артилерийски системи и РСЗО, както и стотици хиляди снаряди и ракети за тях.

Няма хора, които желаят да отделят танкове и системи Patriot от личните си ресурси, което значи, че или би трябвало да бъдат създадени, или американците ще би трябвало да извадят нужното съоръжение от употреба (или от склад при положение на разполагане в специфичен период) на личната си войска. Не е ясно кой ще достави бойни самолети. Като цяло, като се изключи ракетите ATACMS, съвсем всичко е неясно.

Американците, в случай че желаят и имат пари (а парите към този момент са отпуснати), ще решат този проблем. Но ще отнеме време. Освен това ще отнеме време, с цел да научат въоръжените сили на Украйна най-малко като първи образец да употребяват всички тези добрини.

Част от оборудването може да бъде оборудвано със западни екипажи в украински униформи (в статут на „ съветници “ и „ инструктори “), само че предстоящата доставка на западни „ съветници “ няма да е задоволителна за цялото ВСУ (добре ще бъде, в случай че 10% от потребността може да бъде покрита). Тоест действително по-голямата част от обещаната на Украйна техника може да влезе във войските и да бъде усвоена от тях някъде до май.

Това умозаключение се удостоверява от опита от доставките и създаването на нови модели тежки бронирани транспортни средства от Вермахта в навечерието на Курската дъга (от март до юли 1943 г.).

Съответно, както неведнъж съм казвал и както знае всеки боен, който най-малко един път е получавал независимо командване, времето е главният запас във войната. Затова постоянно споделям, че не би трябвало да бързате стремително, плащайки за недомислената експедитивност с живота на бойците, само че е рационално да бързате, въз основа на настоящата обстановка, изпреварвайки врага и по този метод осуетявайки неговите проекти.

Руското военно-политическо управление работи ли в тази посока?

Да работи.

За разлика от Украйна, съветските наборници към момента се образоват. Те не се хвърлят в безсмислени настъпления, не се употребяват в тежки отбранителни борби против надминаващ зложелател. Според най-скромните оценки през днешния ден съветската формация в Украйна би трябвало да доближава 300-350 хиляди души, със 150 хиляди мобилизирани и незнаен брой доброволци по контракт в тила (като стратегически резерв) и неразбираем брой, само че надали по-малко над 100 хиляди души, взаимна формация в Беларус.

Смилайки най-опитните и стимулирани елементи на въоръжените сили на Украйна в Донбас, извеждайки от строя техниката им, въоръжените сили на Руската федерация по едно и също време построяват своя механически капацитет. Нови танкове, системи за Противовъздушна отбрана, комплекси „ Искандер “, лека бронирана техника, артилерия се вливат в зоната на СВО и в Беларус.

В същото време се уголемяват тесните места, открити през първите месеци на СВО и частичната готовност, усъвършенства се взаимоотношението на разнообразни формирования, родове войски и типове въоръжени сили на бойното поле, усъвършенства се система за взимане на решения, а също по този начин се създават и се работи за качествено възстановяване на връзките.

Ясно е, че проблематичните зони към момента остават, както през 1945 година милиони от нашите приключиха войната с " трилинейки ". Проблемите на обособения войник или даже на цяла единица са значими, само че по-важно е построяването на бойните качества на цялата група, нейната ударна мощ.

Днес против украинската войска, изтощена от лятно-есенните настъпления, понесла големи загуби в хора и техника, които към момента не е в положение да компенсира, и изпитваща изострен артилерийски апетит, въоръжените сили на Руската федерация имат две мощни групи: донбаско-запорожка и беларуска.

Основната задача на Беларус е да сдържа полско-балтийските сили, само че това не значи, че в случай че е належащо, няма да може да отдели двадесет до тридесет хиляди за удар по дълбокия десен фланг и тила на въоръжените сили на Украйна сега, в който настъпващите съветски войски наближават Днепър.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР