Не само, че се обединихме около предложенията му, но се

...
Не само, че се обединихме около предложенията му, но се
Коментари Харесай

Бойко Борисов с първи коментар след заседанието при президента

Не единствено, че се обединихме към предложенията му, само че се организира и доста естествен, градивен разговор.  Това съобщи след края на Консултативния съвет по национална сигурност  при президента министър председателят Бойко Борисов. „ Присъствал съм на консултативни препоръки, на които не можехме да се чуем. Сега беше един естествен съвет. Имаше смисъл и по доста въпроси намерихме решение”, добави той..

„ Отбранителната промишленост работи на цялостни обороти. За последните 30 години в никакъв случай не е имала толкоз поръчки. Въпросът е да бъде употребена в модернизацията на армията”, сподели още Борисов.

„ Аз съм бранител на сухопътните войски, президентът – на авиацията. Ние нищо не отменяме. 2024 година е крайният период, в който би трябвало да се доближи 2% от Брутният вътрешен продукт. Освен това, това са търговски договаряния – дали е за танкове, дали е за кораби. Фирмите, които ги създават, са няколко страни. Нямаме никакъв спор с президента, че трябват нови самолети, танкове и други, само че срокът до 2-та % е 2024 година”, разяснява Борисов във връзка обвиняванията, че ГЕРБ играе против президента за изтребителите.

" Всички войски имат потребност. Имаме единогласие по въпроса. И трите рода войски би трябвало да се слагат по едно и също време и да се отсрочат във времето, на по-малки вноски ", добави министър председателят.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР