Не само, че подобно блокиране на пътища създава неудобство, но

...
Не само, че подобно блокиране на пътища създава неудобство, но
Коментари Харесай

АПИ: Недопустимо е да се протестира по републикански пътища

 Не единствено, че сходно блокиране на пътища основава стеснение, само че и по този начин се нарушават човешките права за придвижване, както и се основава причина за произшествия. Това е неприемливо.

Това съобщи в утринния блок на БТВ председателят на Агенция " Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски. 

По думите му законът е безапелационен, че има възбрана за провеждането на демонстрации на републикански пътища. Всички действия в обсега на пътя, които водят до застрашаване на сигурността на придвижването - отклонение, спиране или прекъсване на придвижването са изцяло неразрешени и са нарушаване на Закона за пътищата и Закона за придвижване по пътищата.

" Този вид демонстрации се управляват от органите на реда. В непрекъснат контакт сме с полицията, които имат задължението да откриват изискванията, при които може да се правят съответните дейности ", сподели още той.

По тематиката за тежката злополука с пет жертви, която стана на Автомагистрала " Тракия “ през предишния месец, Терзийски уточни, че не може да твърди изрично кой носи виновност за случая.

" Според специалистите, в случай че мантинелата на място беше нова, най-вероятно биха били лимитирани част от следствията от тежката злополука. Мантинелата на мястото на случая е поставена през 1997 година ", коментира Георги Терзийски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР