Не само, че не е вредна, но пицата може да

...
Не само, че не е вредна, но пицата може да
Коментари Харесай

Пицата била по-полезна закуска от мюслито

Не единствено, че не е нездравословна, само че пицата може да бъде по-полезна даже от обичайна зърнена закуска с мляко. Това споделя в обява на The Independent американският специалист по здравословно хранене Челси Есмер.

Според диетолога най-важното е да се обърне внимание на състава на употребяваните артикули.

Зърнените закуски с мляко са табиет, присъщ за западния метод на хранене, който се популяризира и в други култури. Експертът обаче изяснява, че тези, които се продават в магазина, не съдържат доста протеини и здравословни мазнини, а в това време изобилстват от захар - съвсем половината от нормата на възрастен за ден. 

В съпоставяне с тази закуска, специалистите вярват, че пицата е доста по-правилен избор. Това ядене съдържа повече протеини и може да зареди тялото с сила. " Средното парче пица и купата със зърнени култури с мляко съдържат идентичен брой калории ", отбелязва американският диетолог, представен от zdrave.to.

В полемиката за закусването на пица се включва и английският диетолог Райън Ламбърт. Тя споделя, че не всяка пица може да се смята за подобаваща за здравословно хранене.

" Проблемът е, че хората избират да поръчват големи мазни пици, а малко от тях се ограничават до изяждането на едно парче ", отбелязва сериозно специалистът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР