Не само България, целият свят е в много тежко положение

...
Не само България, целият свят е в много тежко положение
Коментари Харесай

Доц. д-р Александър Оскар: Тази вълна на пандемията е по-голяма от предходната

Не единствено България, целият свят е в доста тежко състояние поради COVID-19. Това съобщи в предаването, офталмологът доцент доктор Александър Оскар.
" Виждаме една нова вълна на пандемията - доста по-голяма от миналата, която ни изплаши. Моите сътрудници медици, които са на първа линия, в действителност вършат невероятни, безчовечен неща ", безапелационен е доктор Оскар. Иска ми се хората, жителите на България в действителност да осъзнаят личната си отговорност за това да сме съпричастни в битката с коронавирусната зараза. Ресурсът не е безграничен - от ден на ден медици в страната са заболели, все по-малко сътрудници действително могат да останат на работното си място, акцентира лекарят.
Доц. доктор Александър Оскар прикани да се съблюдават обикновените ограничения като носене на маска, отдалеченост, избягването на скупчвания на едно място. " Нека да не имаме вяра на тайните теории, че ковид няма и че това е нещо напълно преходно и някой се пробва да ограничи нашите права ", сподели експертът.
Д-р Оскар означи, че аргументите за огромна част от хората спазването на ограниченията да участва като второстепенен въпрос в всекидневието им, са сложни. " Социално-икономическите последици от тази пандемия, за жалост, ще се задълбочават. Колкото и да съм оптимист, смятам, че в обозримо бъдеще обстановката единствено ще се утежнява - няма да се усъвършенства ", съобщи доктор Оскар. По думите му би трябвало да приемем обстоятелството, че ще живеем с в идващите месеци, и даже години.
Като шеф на клиниката по очни заболявания в Александровска болница, доктор Оскар разказа по какъв начин наподобява едно поделение за Коронавирус заболели в лечебното заведение. " Нашата болница от месец март, от първия ден, е на първа линия в битката с вируса и поехме в действителност доста тежки случаи, както и сега. Клиниката по кардиология е трансформирана и приема тежките случаи на Коронавирус. Клиниката е напълно претъпкана и управлението на болничното заведение взе решение да разкрием второ поделение, като следва неговото отделяне ", разяснява доктор Оскар. Той добави: " Ситуацията е доста сериозна от няколко дни сме прекратили плановия банкет на пациенти и плановите интервенции и одобряваме единствено пациенти, които изискват незабавно или наложително лекуване ".
Целия диалог с лекаря на годината доцент доктор Александър Оскар, гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР