Не съм запознат в детайли със ситуацията. Така министърът на

...
Не съм запознат в детайли със ситуацията. Така министърът на
Коментари Харесай

МОН подписва стратегия за доставките на мляко и плод за училищата

" Не съм осведомен в елементи със обстановката ". Така министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отговори на въпрос на news.bg има ли заплаха учениците да останат без плод и мляко през актуалната образователна година, за което сигнализираха млекопроизводители през вчерашния ден на конференция в Българска телеграфна агенция. Според тях Държавен фонд " Земеделие " основава безпорядък с доставката им.

Министър Вълчев обясни, че се чака да бъде подписана тактика по отношение на доставките на мляко, плод и млечни артикули за децата. Той напомни, че предходната година някои учебни заведения са отказали да вземат участие в програмата по доставката на плод, мляко и млечни артикули, само че крайната воля е точно на учебните заведения. От позиция на търсенето от страната на учебните заведения ще го има, само че въпросът е дали ще има предложение, изясни просветният министър.

Миналата година приоритет е бил даден на производителите и може би за това се основава обстановката, тъй като има опълчване сред производители и снабдители, призна Вълчев.

Той посочи, че доставчиците вършат по този начин, че да провеждат по-удобни доставки за учебните заведения, само че една част от шефовете не са се присъединили в програмата предходната година. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР