Не съм запознат с мотивите на президента, но мога да

...
Не съм запознат с мотивите на президента, но мога да
Коментари Харесай

Цветан Цветанов за ветото на Радев: Президентът търси поредната конфронтация

Не съм осведомен с претекстовете на президента, само че мога да кажа няколко думи по отношение на текстовете, които бяха признати в българския парламент. Стилът на президента е да се постанова несъгласие, с цел да може да има спор и да се търси следващата борба или подвеждане. Тази инструкция на Европейски Съюз е наложителна за всички страни членки. Това стана след терористичните актове в Париж, когато имаше нужда от задържане на лица и да се ограничи опцията за известяван на техни близки. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред публицисти по отношение на ветото на президента върху измененията в Наказателния кодекс, касаещи опцията за арест за 48 часа без съобщение.

Той разясни, че мярката, на която президентът постанова несъгласие, ще проработи единствено по закононарушения за проведена престъпност и тероризъм - всяка друга теза може да бъде поднесена манипулативно.

„ България беше в наказателна процедура и беше в предпоставката да стартира. Това, което ние направихме, е да се срещнем с директивата и да предприемем съответните законодателни промени. Това задържане по никакъв не лимитира опцията за юрист, който през цялото време, през целия развой, в случай че има подобен, той получава съответната адвокатска отбрана. Тук приказваме единствено за обкръжението и околните на арестуваното лице. Тук не е с цел да се ограничи неговата отбрана, а с цел да не се осуети следствието по тежки закононарушения или по терористични актове “, сподели Цветанов.

По думите му тази мярка ще проработи, единствено по закононарушения, свързани с проведена престъпност и тероризъм.

Той изясни, че в случай че едно лице извърши тежко закононарушение, което е с причина да може да се заличат доказателства, да може да се предизвести съучастниците на това тежко закононарушение или терористичен акт, в този кръг и в този тип закононарушения, прокурорът е този, който може да изиска да не се уведомяват тези близки хора и този кръг. „ Това несъмнено, предстои на правосъдна глоба “, сподели Цветанов.

По думите му с този демократичен метод, който е подхванат от Народното събрание, лицето си получава адвокатската отбрана и на никое място не е говорено за ограничението ѝ. „ Нямаме никакви терзания, ще се срещнем обширно с претекстовете на президента “, сподели Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР